Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάρτιο του 2017, πήρε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει τα εξωτερικά ιατρεία του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, με τη στελέχωση γραμματείας μερικής απασχόλησης, για τους 50 περίπου ενήλικες ασθενείς που παρακολουθούνται στο τμήμα.

H Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης (CFEurope), κ. Jacquelien Noordhoek συντόνισε το Συνέδριο “Φυσιοθεραπεία και Άσκηση στην Κυστική Ίνωση”, στο πλευρό του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρη Κοντοπίδη παρουσία ξένων και Ελλήνων επιστημόνων υγείας, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε η παρουσίαση του καινοτόμου θαλάμου αναπνοής ‘’BreathBox’’.

Αγαπητοί ασθενείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα διεξαχθεί στη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων του “Σισμανογλείου” Νοσοκομείου το BIDA τεστ (αξιολόγηση δόσης έναρξης του Bronchitol), την εβδομάδα 25/9-29/09/2017, υπό την επίβλεψη της κας. Διαμαντέα και του κ. Παπαδόπουλου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης "Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο" αναγγέλει την οργάνωση του Συνεδρίου με θέμα "Άσκηση και Φυσιοθεραπεία στην Κυστική Ίνωση", το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Σελίδα 1 από 18