Meeting 3/7/2013

Meeting 3/7/2013 HCFA TEAM 12 Απριλίου, 2015

Meeting 3/7/2013

 

 

Πρακτικό Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 3/7/2013

της Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική νόσο (Ε.Ε.Ι.Κ.)

 

Σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, στα γραφεία της Ε.Ε.Ι.Κ., Μενάνδρου 26 στην Αθήνα, συνήλθε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα:

 

1. Ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις, τις δράσεις και τα προβλήματα που αφορούν τους ασθενείς μας τους τελευταίους μήνες.

2. Ενημέρωση από το 36ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης στην Λισαβόνα.

3. Επικύρωση διαγραφής μέλους του Δ.Σ. από την Γ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 29 του καταστατικού του συλλόγου.

4. Εκλογή νέου μέλους του Δ.Σ. και διμελούς εξελεγκτικής επιτροπής.

 

Της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Κ. κ. Γιάννης Σπίνος βάσει του άρθρου 11 του καταστατικού του σωματείου, ενώ τα πρακτικά της ως γραμματέας ανέλαβε να κρατήσει το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεωργία Βουγιουκλή, βάσει του άρθρου 12 αυτού.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. διεπίστωσε ότι επί συνόλου 46 ταμειακώς ενήμερων μελών παρίσταντο τα 45 από αυτά, συνεπώς υπήρξε και η απαιτούμενη απαρτία των ταμειακώς ενήμερων μελών, προκειμένου να τεθεί και το 3ο θέμα της επικύρωσης διαγραφής μέλους του Δ.Σ. από την Γ.Σ., βάσει του άρθρου 29 του καταστατικού και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ.

 

Κατόπιν αυτού συζητήθηκαν κατά σειρά τα παρακάτω θέματα:

 

Θέμα 1ο: Ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις, τις δράσεις και τα προβλήματα που αφορούν τους ασθενείς μας τους τελευταίους μήνες.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. έδωσε τον λόγο στον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε.Ι.Κ. κ. Δημήτρη Κοντοπίδη για να πραγματοποιήσει την σχετική ενημέρωση των μελών για τις δράσεις του Συλλόγου καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν και θέτονται προς επίλυση.

 

Θέμα 2ο: Ενημέρωση από το 36ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης στην Λισαβόνα.

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μελών για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης της Λισαβόνας από τους εκπροσώπους του Συλλόγου που συμμετείχαν τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ι.Κ. κ. Γιάννη Σπίνο και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κοντοπίδη.

 

Θέμα 3ο: Επικύρωση διαγραφής μέλους του Δ.Σ. από την Γ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 29 του καταστατικού του συλλόγου.

Εφόσον διαβάστηκε προς τα μέλη το απόσπασμα από το πρακτικό του Δ.Σ. του συλλόγου με αρ. πρ. 10/13, της 15ης Απριλίου 2013 συνεδρίασης, στην συνέχεια ακολούθησαν οι εξής τοποθετήσεις επί του θέματος από μέλη του συλλόγου.

Η κ. Εύη Χάντζιου έκανε την πρόταση προς το προεδρείο του συλλόγου να μην είναι μυστική η ψηφοφορία αλλά με ανάταση του χεριού και με αιτιολόγηση της αρνητικής ψήφισης.

Ο κ. Σταύρος Ντουντουνάκης είπε πως είναι προσβλητικό προς το πρόσωπό του που θέσαμε το θέμα διαγραφής από το Δ.Σ. σαν να είναι δοσίλογος.

Η κ. Εύη Χάντζιου και ο κ. Σταύρος Ντουντουνάκης επέμεναν να μην γίνει αυτή η ψηφοφορία.

Ο κ. Θωμάς Γέροντας είπε ότι έχουμε ένα καινούριο καταστατικό και ρώτησε πότε θα έρθει σε εφαρμογή το καινούριο καταστατικό; Δεν έχει ισχύ; Γιατί μπαίνουμε σε αυτήν την διαδικασία;

Ο κ. Γιάννης Σπίνος απάντησε ότι το καταστατικό θα τεθεί σε εφαρμογή είτε με την παραίτηση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου είτε με το τέλος της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου και με την εκλογή καινούριου σύμφωνα με τον Δικηγόρο που ανέλαβε το καταστατικό.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε τελικά όπως ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. και εφόσον επιχειρηματολόγησαν όλοι έγινε με μυστική ψηφοφορία σύμφωνα με το άρθρο 26 του καταστατικού. Η καταμέτρηση των ψήφων έδειξε 45 έγκυρους ψήφους εκ των οποίων 26 υπέρ της διαγραφής, 14 κατά και 5 λευκών. Κατόπιν αυτού επικυρώθηκε και από την Γ.Σ. η διαγραφή του κ. Σταύρου Ντουντουνάκη από το Δ.Σ. του συλλόγου, βάσει του άρθρου 29 του καταστατικού.

 

Θέμα 4ο: Εκλογή νέου μέλους του Δ.Σ. και διμελούς εξελεγκτικής επιτροπής.

Υποψηφιότητα για την συμπλήρωση της θέσης του διαγραφέντος μέλους του Δ.Σ. κ. Σταύρου Ντουντουνάκη έβαλε η κ. Νάντια Πρόγκα και ελλείψει άλλου υποψηφίου εκλέχθηκε νέο μέλος του Δ.Σ.

Υποψηφιότητα για τις θέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής έβαλαν οι κ. Πάνος Τσεσμετζής και κ. Κατερίνα Δραπανιώτου και ελλείψει άλλου υποψηφίου εκλέχθηκαν εξελεγκτική επιτροπή, βάσει του άρθρου 22 του καταστατικού.

 

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε.