Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης

  • Αρχική
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης
Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης mkrokos 21 Απριλίου, 2024

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1983 από γονείς μικρών παιδιών με Κυστική Ίνωση, σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών έχαναν τη ζωή τους σε παιδική ηλικία. Αποστολή του να εξασφαλίσει για όλους τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση αυτό που τους λείπει περισσότερο: Απεριόριστη Ανάσα.

Μέσα στα 40 χρόνια λειτουργίας ο Σύλλογος άλλαξε το “χάρτη” της νόσου στην Ελλάδα. Καταξιώθηκε ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συλλόγους ασθενών στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις δράσεις και το έργο του, βελτιώνοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους στην χώρα μας. Οι αλλαγές έγιναν με σχεδόν μηδέν εργαζομένους. Είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς εκπαιδευμένων ασθενών και γονέων μελών Δ.Σ., οι οποίοι εδώ και 4 δεκαετίες προσφέρουν με αυταπάρνηση καθημερινά πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για το κοινό καλό όλης της κοινότητας. Σήμερα η Κυστική Ίνωση αποκτά νέο πρόσωπο και μετατρέπεται από θανατηφόρος σε χρόνια διαχειρίσιμη νόσος. Ο Σύλλογος συνεχίζει τις δράσεις και το έργο του μέχρι να ανακαλυφθεί η θεραπεία που θα εξαλείψει τη νόσο οριστικά.

Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες για την αποστολή, το όραμα & τις αξίες και την ιστορία του Συλλόγου, τα μέλη του Δ.Σ. & της Επιστημονικής Επιτροπής, τους συνεργάτες, το Καταστατικό, τους υποστηρικτές και τους οικονομικούς απολογισμούς, καθώς και τους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε το έργο του Συλλόγου.