Meeting 5/5/2014

Meeting 5/5/2014 HCFA TEAM 12 Απριλίου, 2015

Meeting 5/5/2014

 

 

Πρακτικό Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 5/5/2014

της Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική νόσο (Ε.Ε.Ι.Κ.)

 

Σήμερα Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, στα γραφεία της Ε.Ε.Ι.Κ., Μενάνδρου 26 στην Αθήνα, συνήλθε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα:

 

1. Απολογισμός δράσεων 2013.

2. Οικονομικός απολογισμός 2013- προϋπολογισμός 2014.

3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής 2013.

4. Εκλογή τριμελούς εξελεγκτικής επιτροπής 2014.

5. Εκλογή συμπλήρωση ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

6. Ενημέρωση/ Προβλήματα σχετικά με τα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Παίδων Αγ. Σοφία, Ιπποκράτειο/ Παπανικολάου και σχετικά με την ενιαία εκπροσώπηση.

 

Της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Κ. κ. Γιάννης Σπίνος βάσει του άρθρου 11 του καταστατικού του σωματείου, ενώ τα πρακτικά της ως γραμματέας ανέλαβε να κρατήσει η Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Γεωργία Βουγιουκλή, βάσει του άρθρου 12 αυτού.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. διεπίστωσε ότι επί συνόλου 25 ταμειακώς ενήμερων μελών παρίσταντο τα 25 από αυτά, συνεπώς υπήρξε και η απαιτούμενη απαρτία των ταμειακώς ενήμερων μελών και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ.

 

Κατόπιν αυτού συζητήθηκαν κατά σειρά τα παρακάτω θέματα:

 

Θέμα 1ο: Απολογισμός Δράσεων 2013.

Πραγματοποιήθηκε η σχετική ενημέρωση των μελών για τον Απολογισμό των Δράσεων του 2013.

 

Θέμα 2ο: Οικονομικός απολογισμός 2013- προϋπολογισμός 2014.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. έδωσε τον λόγο στον Ταμία του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Κ. κ. Γιάννη Τόλιζα ώστε να παρουσιάσει στην Γ.Σ. τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2013 και στην συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2014. Ο οικονομικός απολογισμός του 2013 και ο απολογισμός του 2014 εγκρίθηκαν από την Γ.Σ.

 

Θέμα 3ο: Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής 2013.

Η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής επισυνάπτεται στο βιβλίο Γ.Σ.

 

Θέμα 4ο: Εκλογή τριμελούς εξελεγκτικής επιτροπής 2014.

Υποψηφιότητα για την τριμελή εξελεγκτική επιτροπή έβαλαν τα μέλη της Γ.Σ., η κ. Μαριλένα Τσεντίδου, η κ. Ευσταθία Ανδρέου και η κ. Μαρία Καζαμία. Ελλείψει άλλου υποψηφίου εκλέχθηκαν εξελεγκτική επιτροπή.

 

Θέμα 5ο: Εκλογή συμπλήρωση ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Έπειτα από την παραίτηση του Γραμματέα του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Κ. κ. Μιχάλη Ξυνόγαλου όπου επισυνάπτεται στο βιβλίο πρακτικών Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε εκλογή για την συμπλήρωση της θέσης αυτής. Υποψηφιότητα για την συμπλήρωση της θέσης του Δ.Σ. έβαλε η κ. Κατερίνα Δραπανιώτου όπου ελλείψει άλλου υποψηφίου εκλέχθηκε ως νέο μέλος του Δ.Σ.

 

Θέμα 6ο: Ενημέρωση/ Προβλήματα σχετικά με τα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Παίδων Αγ. Σοφία, Ιπποκράτειο/ Παπανικολάου και σχετικά με την ενιαία εκπροσώπηση.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας και της μη ύπαρξης ικανοποιητικού αριθμού των μελών το συγκεκριμένο θέμα δεν αναπτύχθηκε πλήρως. Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ι.Κ. κ. Γιάννης Σπίνος ανέφερε δύο βασικά προβλήματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες και αφορούν το Παίδων Αγ. Σοφία και τον Σύλλογο που Προεδρεύει η κ. Αγγελική Πρεφτίτση.

Το θέμα που αφορούσε το Παίδων Αγ. Σοφία ήταν η συγχώνευση του τμήματος Κ.Ι. στην Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου και την εισήγηση που συνυπέγραφε ο Δ/ντης του τμήματος κ. Σταύρος Ντουντουνάκης όπου και προβλήθηκε στα παρόντα μέλη το σχετικό έγγραφο.

Το θέμα που αφορούσε τον Σύλλογο που Προεδρεύει η κ. Πρεφτίτση είχε να κάνει με κάποιες ενέργειες που γίνονται κατ’ εξακολούθηση εις βάρος των ασθενών με Κυστική Ίνωση και με αφορμή την διοργάνωση του Νοτιοανατολικού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Κυστικής Ίνωσης από το CF Europe. Καθώς επίσης κατ’ επέκταση των δύο παραπάνω θεμάτων και κυρίως του δεύτερου ήταν η αρνητική απάντηση της συμμετοχής του τμήματος Κ.Ι. του Παίδων Αγ. Σοφία από τον Δ/ντη του τμήματος κ. Σταύρου Ντουντουνάκη, στην Πανελλήνια Συνάντηση Κυστικής Ίνωσης στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

Περαιτέρω ενημέρωση για τα παραπάνω προβλήματα μετατέθηκε για την επόμενη προγραμματισμένη Γ.Σ. όπου και θα αναπτυχθούν πλήρως.

 

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε.