Έναρξη ομάδων ενηλίκων – πρόγραμμα αναπνευστικής αποκατάστασης (Αθήνα)

  • Αρχική
  • Έναρξη ομάδων ενηλίκων – πρόγραμμα αναπνευστικής αποκατάστασης (Αθήνα)
Έναρξη ομάδων ενηλίκων – πρόγραμμα αναπνευστικής αποκατάστασης (Αθήνα) HCFA TEAM 21 Σεπτεμβρίου, 2015

Έναρξη ομάδων ενηλίκων – πρόγραμμα αναπνευστικής αποκατάστασης (Αθήνα)

Ύστερα από την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος διαλλειματικής άσκησης την περσινή χρονιά, ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το σχηματισμό ομάδων ενηλίκων ασθενών στην Αθήνα. Τα θεαματικά αποτελέσματα του προγράμματος μπορείτε να τα διαβάσετε

 

Ξεκίνησαν οι ομάδες ενηλίκων – πρόγραμμα αναπνευστικής αποκατάστασης

Ύστερα από την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος διαλλειματικής άσκησης την περσινή χρονιά, ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το σχηματισμό ομάδων ενηλίκων ασθενών στην Αθήνα. Τα θεαματικά αποτελέσματα του προγράμματος μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ταυτόχρονα με το  πρόγραμμα εξατομικευμένης άσκησης για παιδιά στη Θεσσαλονίκη (Γ’ παιδιατρική πανεπιστημιακή ΑΠΘ -ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  πραγματοποιείται υπό την ευθύνη του Καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Νικολάου Κούλουρη, και του συντονιστή των προγραμμάτων αποκατάστασης κ.Βογιατζή Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία στο Κέντρο Αναπνευστικής  Αποκατάστασης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θώραξ, με τη μονάδα ενηλίκων Κ.Ι. Σισμανογλείου και την υποστήριξη από τον Σύλλογό μας.

Δηλώσεις συμμετοχής
Συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν όσοι ενήλικες επιθυμούν στα τηλέφωνα 2107235521 και 6973272660 στη Ρούλα Σπετσιώτη και στον Νίκο Αναστασόπουλο.

Οι ασθενείς θα ασκούνται σε ομάδες 2 ατόμων σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς, ενώ θα τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής  προς αποφυγήν διασταύρωσης μολύνσεων.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 8 – 10 εβδομάδων και οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή , πρωινές ώρες (9.00-12.00) για 1 ώρα.

Ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα παροχής φυσιοθεραπείας με σκοπό τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος (δηλώνετε επίσης συμμετοχή). Τέλος στο πρόγραμμα θα συμμετέχει διατροφολόγος ενώ θα παρακολουθείται η πρόοδος από τους πνευμονολόγους της μονάδας ενηλίκων Σισμανογλείου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν
Βογιατζής Ιωάννης(υπεύθυνος Μονάδας Αποκατάστασης)
Καλτσάκας Γιώργος (πνευμονολόγος Μονάδας Αποκατάστασης)
Αναστασόπουλος Νίκος (εργοφυσιολόγος)
Σπετσιώτη Ρούλα (εργοφυσιολόγος)

Ηλίας Ιγγλέζος (πνευμονολόγος Σισμανόγλειο)
Φιλιά Διαμαντέα (πνευμονολόγος Σισμανόγλειο)
Κώστας Κότσυφας (πνευμονολόγος Σισμανόγλειο)

Πηνελόπη Δημητρέλου (φυσιοθεραπεύτρια)
Βίκυ Καραπατούχα (φυσιοθεραπεύτρια)

Κωνσταντίνος Ζερβός (διατροφολόγος)