Διαδικασία Προμήθειας ORKAMBI

  • Αρχική
  • Διαδικασία Προμήθειας ORKAMBI
Διαδικασία Προμήθειας ORKAMBI HCFA TEAM 31 Μαρτίου, 2016

Διαδικασία Προμήθειας ORKAMBI

 

Φάρμακο Orkambi

Μετά από σύσταση του εξειδικευμένου θεράποντα ιατρού Κυστικής Ίνωσης, το φάρμακο Orkambi χορηγείται στους ομοζυγώτες ασθενείς ΔF508 με Κυστική Ίνωση και ισχύουν τα ακόλουθα για κάθε κατηγορία ασθενών.

 

Ασφαλισμένοι ασθενείς στον ΕΟΠΥΥ

  1. Ο ασθενής καταθέτει στον ΕΟΠΥΥ για έγκριση την Ιατρική Γνωμάτευση- Έντυπο Α’ (δείτε στα σχετικά έγγραφα) συμπληρωμένη από τον θεράποντα ιατρό ΚΙ καθώς και την εξέταση με τις μεταλλάξεις ΚΙ του ασθενή.

  2. Η κατάθεση των παραπάνω εγγράφων γίνεται α) για όσους διαμένουν στην Αθήνα για τους κάτοικους Ανατολ. & Βόρειας Αθήνας στον ΕΟΠΥΥ Αγ. Παρασκευής- Γούναρη 22, για τους κάτοικους Νότιας Αθήνας στον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας- Κολοκοτρώνη 47 και για τους κάτοικους της Κεντρικής Αθήνας στον ΕΟΠΥΥ Αθήνας- Αχαρνών 96, β) για όσους διαμένουν στη Θεσσαλονίκη στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης- Σαπφούς 3 και γ) για όσους διαμένουν στην υπόλοιπη Ελλάδα στα γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων ΕΟΠΥΥ (δείτε στα σχετικά έγγραφα).

  3. Στη συνέχεια εφόσον υπάρχει έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ, τότε ενημερώνεται ο ασθενής, ο οποίος απευθύνεται στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια του φαρμάκου προσκομίζοντας τη χειρόγραφη πράσινη συνταγή συμπληρωμένη με το φάρμακο από τον θεράποντα ιατρό ΚΙ ή ιατρό του ΕΟΠΥΥ. Για όσους διαμένουν στην Αθήνα η προμήθεια γίνεται στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ- Μαρούσι- Αποστόλου Παύλου 12, για όσους διαμένουν στη Θεσσαλονίκη στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ- Τούμπα- Τζουμαγιας 64 και τέλος για όσους διαμένουν στην υπόλοιπη Ελλάδα στα κατά τόπους φαρμακεία ΕΟΠΥY.

 

Ασθενείς που κατέχουν βιβλιάριο απορίας

Ο ασθενής καταθέτει στο Φαρμακείο Δημόσιου Νοσοκομείου την Ιατρική Γνωμάτευση Έντυπο Α’ (δείτε στα σχετικά έγγραφα) συμπληρωμένη από τον θεράποντα ιατρό ΚΙ και την εξέταση με τις μεταλλάξεις ΚΙ του ασθενή και μετά από έγκριση πραγματοποιείται η προμήθεια του φαρμάκου.

 

 

Σχετικά έγγραφα:

  1. Ιατρική Γνωμάτευση Έντυπο Α’

  2. Λίστα Περιφερειακών Διευθύνσεων ΕΟΠΥΥ

 

* Παρακαλούμε όσοι ασθενείς έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης και προμήθειας του φαρμάκου και έχουν πρόσθετες πληροφορίες μπορούν να μας αποστείλουν στο info@cysticfibrosis.gr