Συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο Ασθενών

  • Αρχική
  • Συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο Ασθενών
Συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο Ασθενών HCFA TEAM 29 Νοεμβρίου, 2016

Συμμετοχή στο 5ο Συνέδριο Ασθενών

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε και φέτος στο το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών- «Patients in Power Conference» με στόχο την ουσιαστική συμμετοχή των ασθενών σε όλες τις αποφάσεις πολιτικής υγείας που τους αφορούν,με την εκπροσώπηση 58 οργανώσεων ασθενών απ’ όλη τη χώρα. Ο Πρόεδρός μας Δημήτρης Κοντοπίδης συντόνισε την 2η ενότητα αναδεικνύοντας τις δυσκολίες πρόσβασης των ασθενών της περιφέρειας στις υπηρεσίες υγείας

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 5o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ | 11.29.2016

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε και φέτος στο το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών- «Patients in Power Conference» με στόχο την ουσιαστική συμμετοχή των ασθενών σε όλες τις αποφάσεις πολιτικής υγείας που τους αφορούν, με την εκπροσώπηση 58 οργανώσεων ασθενών απόλη τη χώρα.

Ο Πρόεδρός μας Δημήτρης Κοντοπίδης συντόνισε την 2η ενότητα αναδεικνύοντας τις δυσκολίες πρόσβασης των ασθενών της περιφέρειας στις υπηρεσίες υγείας. Σχολίασε χαρακτηριστικά ότι τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να αναδειχθούν μονομερώς αλλά  πρόκειται για μία πυραμίδα μεταξύ ασθενών, ιατρών και πολιτείας στην οποία ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στην 3η ενότητα “οργανωμένης φωνής των ασθενών” με παρέμβασή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της άμεσης οργάνωσης των ασθενών σε Ομοσπονδία επικεντρώνοντας σε 2 σημεία, στα οφέλη και στον φόβο: Στην ανάδειξη των οφελών που θα είχε καθημερινά για τον κάθε Σύλλογο – καθώς σε κοινά ζητήματα όπως χρηματοδότηση, νομική υποστήριξη, οργάνωση εκδηλώσεων, γραφείο Τύπου, κλπ θα γινόταν η απαραίτητη εξοικονόμηση πόρων χωρίς να αφαιρεί την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα θέματα της πάθησης που εκπροσωπεί ο κάθε Σύλλογος. Την ανάληψη ευθύνης των τμημάτων αυτών από διαφορετικούς εκπροσώπους αναλόγως της κατάρτισης τους. Στον ξεπέρασμα του φόβου που διακατέχει ορισμένους ότι θα χαθεί η πολύτιμη “θέση” εκπροσώπησης, μέσα από την διασφάλιση των διαδικασιών.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν 305 άτομα, εκ των οποίων περίπου οι μισοί ήταν εκπρόσωποι φορέων ασθενών από όλη την χώρα. Άλλα 706 άτομα παρακολούθησαν ζωντανά το Συνέδριο μέσω live streaming, ενώ ήδη τα videos των ομιλητών έχουν ξεπεράσει τα 3000 views.