Καινοτόμες & εξατομικευμένες θεραπείες – Ελλείψεις (2)

  • Αρχική
  • Καινοτόμες & εξατομικευμένες θεραπείες – Ελλείψεις (2)
Καινοτόμες & εξατομικευμένες θεραπείες – Ελλείψεις (2) HCFA TEAM 19 Ιανουαρίου, 2017

Καινοτόμες & εξατομικευμένες θεραπείες – Ελλείψεις (2)

 

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Δημήτρης Κοντοπίδης συμμετείχε με ομιλία στο Συνέδριο “Εξατομικευμένη Θεραπεία: Στοχευμένες και καινοτόμες θεραπείες: Οφέλη για τον ασθενή, εξοικονόμηση για το σύστημα υγείας” που πραγματοποιήθηκε  6 /10/ 2016 .

 

 

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ | 14.10.2016

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Δημήτρης Κοντοπίδης συμμετείχε με ομιλία στο Συνέδριο “Εξατομικευμένη Θεραπεία: Στοχευμένες και καινοτόμες θεραπείες: Οφέλη για τον ασθενή, εξοικονόμηση για το σύστημα υγείας” που πραγματοποιήθηκε  6 /10/ 2016 . Τα θέματα τα οποία ανέπτυξε ήταν :  τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη μη ολοκληρωμένη καταγραφή των ασθενών και των αναγκών τους σε φάρμακα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ασθενής με Κυστική Ίνωση από την περιορισμένη ή μη άμεση και έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες  και τα Προβλήματα που προκύπτουν  αναφορικά με τις ρυθμίσεις αποζημίωσης νέων φαρμάκων και συνταγογράφησης.

Πιο συγκεκριμένα ανέδειξε την καθυστέρηση της καταγραφής των ασθενών με Κυστική Ίνωση και τις επιπτώσεις στην αδυναμία συμμετοχής τους σε κλινικές μελέτες καινοτόμων φαρμάκων. Επίσης ανέδειξε την καθυστέρηση πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα με χαρακτηριστικό το φάρμακο ORKAMBI όπου από την συνταγογράφιση 90 περίπου δικαιούχων, πρόσβαση μέχρι το καλοκαίρι του 2016 είχαν μόνο οι 30 από αυτούς ενώ με συνέχεις  παρεμβάσεις τους επόμενους μήνες είχαν αυξηθεί μόλις στους 60. Κατήγγειλε τον εμπαιγμό των ασθενών από συγκεκριμένους φορείς με συγκεκριμένα παραδείγματα. Τέλος ανάδειξε τα οφέλη και την αναγκαιότητα συμμετοχής των ασθενών στην επιτροπή αξιολόγησης φαρμάκου  HTA.