Αύξηση τιμής αποζημίωσης των βιταμινών MVW

  • Αρχική
  • Αύξηση τιμής αποζημίωσης των βιταμινών MVW
Αύξηση τιμής αποζημίωσης των βιταμινών MVW HCFA TEAM 1 Νοεμβρίου, 2017

Αύξηση τιμής αποζημίωσης των βιταμινών MVW

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και ενέργειες του Συλλόγου μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην αύξηση στην τιμή αποζημίωσης των βιταμινών  MVW για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση  (ΦΕΚ 3492/5-10-2017 τεύχος Β’)  στις αρχές Οκτωβρίου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τιμή αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ για τις MVWμασώμενες με γεύση τσιχλόφουσκα αυξήθηκε από 26,57€ σε 58,50€ 

 

 

 

 

Αύξηση τιμής αποζημίωσης των βιταμινών  MVW

Αγαπητοί γονείς και ασθενείς,

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και ενέργειες του Συλλόγου μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ προέβη σε αύξηση στην τιμή αποζημίωσης των βιταμινών MVW για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση (ΦΕΚ 3492/5-10-2017 τεύχος Β’ και ΦΕΚ 3750/24-10-2017) στις αρχές Οκτωβρίου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τιμή αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ για τις MVW μασώμενες αυξήθηκε από 26,57€ σε 42,54€ ενώ η τιμή διάθεσης της προμηθεύτριας εταιρείας είναι στα 71,17€. (από 108 €)

– Η τελευταία μας συνάντηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα έγινε στις 29/8/2017 των εκπροσώπων του Συλλόγου μας Δημήτρη Κοντοπίδη και Κωσταντίνου Σταρδέλη με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γεωργακόπουλο και την κ. Κανή, προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ) (δείτε προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου μας –εδώ–).

– Ήταν μια συνέχεια των ενεργειών μας από  την αρχή του έτους που αναμενόταν η ανακοίνωση νέων τιμών αποζημιώσεων του ΕΟΠΥΥ και βρισκόμασταν σε συνεχή επαφή με τους αντίστοιχους προμηθευτές αλλά και τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ τόσο με ανταλλαγή επιστολών, τηλεφωνικών επικοινωνιών και προγραμματισμένων συναντήσεων.

– Αποστολή υπομνήματος στις 18 Μαΐου 2017 (Αρ. Πρωτ. 447/18-5-2017) προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (με κοινοποίηση στη Διεύθυνση Φαρμάκου και το Τμήμα Σχεδιασμού & Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων), εκ νέου κοινοποίηση του εγγράφου στις 29 Μαΐου 2017, προς τον Πρόεδρο, το Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης Θεραπευτικών Μέσων και Αξιοποίησης Ελέγχων και τη Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας και μετά από ενημέρωση ότι το θέμα έχει τεθεί υπό την παρακολούθηση του Αντιπροέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Γεωργακόπουλου, τελική κοινοποίηση προς τον κ. Γεωργακόπουλο στις 28 Ιουνίου 2017.

– Το καλοκαίρι στις 2 Ιουνίου 2017έγινε συνάντηση της κ. Μήτσιου, εκπροσώπου της νέας προμηθεύτριας εταιρίας askpharmaμε το Δ.Σ. του Σωματείου μας,  με σκοπό την διευκρίνηση των διαδικασιών αίτησης αποζημίωσης, εισαγωγής αλλά και της τιμής διάθεσης.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι για την εισήγησή μας σχετικά με την αποζημίωση των συγκεκριμένων σκευασμάτων αλλά και κάθε φαρμάκου, θεωρούμε την απαραίτητη την διερεύνηση παρόμοιων σκευασμάτων στην εθνική και διεθνή αγορά, καθώς και η ερεύνα σχετικά με την αντίστοιχη διάθεση σκευασμάτων, τιμής διάθεσης και αποζημίωσης άλλων χωρών.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε  εν αναμονή των ενεργειών του ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τις αποζημιώσεις και διευκρινήσεις επί των υπολοίπων παροχών για τους ασθενείς με κυστική ίνωση, όπως φυσιοθεραπείες, αεροθεραπείας, νεφελοποιητές, κ.α. ενώ παραμένει εξαιρετικής σημασίας η συμμετοχή των ίδιων των ασθενών για την καταγραφή και εντοπισμό των προβλημάτων.