ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

  • Αρχική
  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ HCFA TEAM 17 Μαρτίου, 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Μονάδα Κ.Ι. Σισμανογλείου:

Αγαπητοί ασθενείς και γονείς, σε συνεννόηση με τους γιατρούς μας σας ενημερώνουμε για κάποιες βασικές οδηγίες προφύλαξης από τον κοροναϊό με βάση τις νεώτερες εξελίξεις:

 

 

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ Κ.Ι.

ΜΟΝΑΔΑ Κ.Ι. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ 

 

  • – ΤΑΚΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΡΑΝΤΕΒΟΥ Οι ασθενείς που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού στα Τακτικά Ιατρεία τις επόμενες εβδομάδες που αναμένεται αύξηση κρουσμάτων, θα λαμβάνουν τηλεφώνημα από την Τώνη και αν είναι σε σταθερή κατάσταση καλό είναι να επανατοποθετούν το ραντεβού τους σε 2-3 μήνες. Σκόπιμο είναι τις επόμενες εβδομάδες να επισκέπτονται το τμήμα και το Νοσοκομείο γενικότερα μόνο οι ασθενείς που έχουν πιο σοβαρά θέματα και με όλες τις προφυλάξεις. Επίσης κατά τις μετακινήσεις να αποφεύγουμε κατά το δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ασθενείς που έχουν ραντεβού μόνο ή κυρίως για συνταγογράφηση, επίσης να ενημερώνουν την Τώνη ώστε να συνταγογραφούνται τα φάρμακα και κάποιος οικείος (καλύτερα όχι ο ίδιος ο ασθενής), να έρχεται να παίρνει τις συνταγές.

    Επίσης έχουν προετοιμαστεί βεβαιώσεις προκειμένου να προμηθεύονται οι ασθενείς μάσκες από τα φαρμακεία (γιατί πλέον υπάρχει εντολή να χορηγούνται μόνο σε ευπαθείς ομάδες).

    Σας στέλνουμε κάποιες νεώτερες οδηγίες με βάση και τις εξελίξεις για τον κορονοϊό.

 

  • – ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ λοίμωξης αναπνευστικού  ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΟ επικοινωνούν οπωσδήποτε τηλεφωνικά με το τμήμα για περαιτέρω οδηγίες (τηλέφωνο ιατρών 2132058555, νοσηλείας 2132058342)
  • – ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και λαμβάνουν ανελλιπώς την τακτική τους αγωγή και επιτελούν κανονικά τη φυσικοθεραπεία τους. Επίσης φροντίζουν να προμηθευτούν τα αντιβιοτικά που συνήθως χρησιμοποιούν στις παροξύνσεις.
  • – ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ Σχετικά με την συνταγογράφηση των φαρμάκων είναι πιο εύκολο να στέλνεται email στην Τώνη (και όχι τηλεφωνική επικοινωνία), στο mail της κυστικής (cystic@sismanoglio.gr). Όσοι διαμένουν εντός του λεκανοπεδίου θα στέλνουν συγγενικό τους πρόσωπο έως τις 1 μμ (αν χρειάζεται ελεγκτής ΕΟΠΥΥ) και έως τις 2μμ αν δεν χρειάζεται. Οι διαμένοντες στην επαρχία να στέλνουν επίσης στο email της κλινικής τα φάρμακα που χρειάζεται να συνταγογραφηθούν και θα τους αποστέλλονται με courier οι συνταγές μια φορά την εβδομάδα (οι Courier απαγορεύεται να εισέρχονται στο Νοσοκομείο και η Τώνη πρέπει να κατεβαίνει στην είσοδο για την αποστολή). Επίσης οι συγγενείς των ασθενών που θα προσέρχονται για τις συνταγές θα είναι σε επαφή μόνο με την γραμματεία και δεν θα εισέρχονται εντός της μονάδας.