Σε δημόσια διαβούλευση η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κυστική Ίνωση

  • Αρχική
  • Σε δημόσια διαβούλευση η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κυστική Ίνωση
Σε δημόσια διαβούλευση η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κυστική Ίνωση HCFA TEAM 17 Οκτωβρίου, 2020

Σε δημόσια διαβούλευση η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κυστική Ίνωση

ipourgio ergasias L

Μετά τις συνεχείς προσπάθειες, συναντήσεις και την συνεχή επικοινωνία των εκπροσώπων του Συλλόγου μας κας Σπίνου Άννας (Πρόεδρος ΔΣ), Κοντοπίδη Δημήτρη (Επίτιμος Πρόεδρος) και Βασίλη Παληού (Γενικός Γραμματέας) με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας, την Πέμπτη 15/10 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 31 η πλήρης συνταξιοδότηση με 15ετία των ασθενών με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα.

ipourgio ergasias L 

 

 

Σε δημόσια διαβούλευση η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο

για την Κυστική Ίνωση

 

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Μετά τις συνεχείς προσπάθειες, συναντήσεις και την συνεχή επικοινωνία των εκπροσώπων του Συλλόγου μας κας Άννας Σπίνου (Πρόεδρος ΔΣ), κ. Δημήτρη Κοντοπίδη (Επίτιμος Πρόεδρος) και κ. Βασίλη Παληού (Γενικός Γραμματέας) με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας (δείτε εδώ), είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι την Πέμπτη 15/10 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 31 η πλήρης συνταξιοδότηση με 15ετία των ασθενών με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα. Η ευνοϊκή ρύθμιση θα αφορά τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα που πάσχουν από Κυστική Ίνωση με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

 

Πρόκειται για ένα αίτημα του Συλλόγου μας, το οποίο αφορά την ισότιμη μεταχείριση όλων των ασθενών με Κυστική Ίνωση, καθώς η πλήρης συνταξιοδότηση με 15ετία ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. 

 

Η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί στις 29/10, ενώ ο Σύλλογος μας συνεχίζει να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση καθώς και το γραφείο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κ. Πωλίνας Καρασιώτου και για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε σύντομα.