Απαλλαγή τέλους ταξινόμησης και τελών κυκλοφορίας για την Κυστική Ίνωση

  • Αρχική
  • Απαλλαγή τέλους ταξινόμησης και τελών κυκλοφορίας για την Κυστική Ίνωση
Απαλλαγή τέλους ταξινόμησης και τελών κυκλοφορίας για την Κυστική Ίνωση HCFA TEAM 2 Δεκεμβρίου, 2020

Απαλλαγή τέλους ταξινόμησης και τελών κυκλοφορίας για την Κυστική Ίνωση

teli kikloforias F

Άλλο ένα ακόμα αίτημα ικανοποιήθηκε για τους ασθενείς μας με την σημερινή ψήφιση στη Βουλή της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας των ασθενών με Κυστική Ίνωση.

 

 teli kikloforias F

 

 

Απαλλαγή τέλους ταξινόμησης και τελών κυκλοφορίας για την Κυστική Ίνωση

 

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι άλλο ένα ακόμα αίτημα ικανοποιήθηκε για τους ασθενείς μας με την σημερινή ψήφιση νομοσχεδίου στη Βουλή για απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας των ασθενών με Κυστική Ίνωση.

 

Πρόκειται για το άρθρο 3 περί τροποποίησης του άρθρου 16 του ν. 1798/1988 της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων».

  

Με βάση το νέο νομοσχέδιο, απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας θα έχουν όλοι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοήθεια. 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο και τους αρμόδιους φορείς για την υποστήριξη των ασθενών μας, καθώς αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν βάλει ψηλά στην ατζέντα την Κυστική Ίνωση όχι μόνο σε θέματα Υγείας και εργασίας, αλλά και οικονομικά. 

 

Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις επόμενες ημέρες.