Εμβολιασμός Covid-19 & Κυστική Ίνωση

  • Αρχική
  • Εμβολιασμός Covid-19 & Κυστική Ίνωση
Εμβολιασμός Covid-19 & Κυστική Ίνωση HCFA TEAM 19 Δεκεμβρίου, 2020

Εμβολιασμός Covid-19 & Κυστική Ίνωση

emvolio covid F

Από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην ανακάλυψη και ευρεία διάθεση ενός εμβολίου για την οριστική ανάσχεση της πανδημίας. Ο Σύλλογός μας το τελευταίο διάστημα λαμβάνει συχνά ερωτήσεις ασθενών μας σχετικά με τον εμβολιασμό.

emvolio covid F

 

Εμβολιασμός Covid-19 & Κυστική Ίνωση

 

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην ανακάλυψη και ευρεία διάθεση ενός εμβολίου για την οριστική ανάσχεση της πανδημίας.

 

Ο Σύλλογός μας το τελευταίο διάστημα λαμβάνει συχνά ερωτήσεις ασθενών μας σχετικά με το:  

– αν η Κυστική Ίνωση θα ενταχθεί στις κατηγορίες των νοσημάτων που θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του Covid-19. 

– αν υπάρχουν κάποιες υποκατηγορίες ασθενών μας που θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό. 

– αν υπάρχουν παρενέργειες ή ενδεχόμενες αλληλεπιδράσεις του εμβολίου με τις θεραπείες που λαμβάνουν οι ασθενείς μας, καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλειά του.

 

Οι εξειδικευμένοι μας ιατροί που απαρτίζουν την Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου μας από όλα τα κέντρα ΚΙ της χώρας είναι οι πλέον αξιόπιστοι και αρμόδιοι για την υπεύθυνη ενημέρωση των ασθενών μας σχετικά με τον εμβολιασμό έναντι του νέου κορονοϊού και την κατάρριψη της παραπληροφόρησης που συχνά τον συνοδεύει.  

 

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης απηύθυνε κάλεσμα προς την Επιστημονική Επιτροπή και αναμένουμε την εκπόνηση των σχετικών οδηγιών, συστάσεων και διευκρινίσεων από τους ιατρούς μας για την ασφάλεια του εμβολιασμού Covid-19 στους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

 

Επίσης, στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης CF Europe που συμμετέχουμε αλλά και στην Ένωση Ασθενών Ελλάδος, έχουμε συζητήσει εκτενώς το θέμα και αναμένεται σύντομα σχετική ανακοίνωση. 

 

Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε σχετικά.