Καμπάνια “Each Breath”

Καμπάνια “Each Breath” HCFA TEAM 15 Φεβρουαρίου, 2023

Η κάθε μας ανάσα ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά μας

Ένα ελπιδοφόρο σύνθημα για το ευρύ κοινό, που εκφράζει ταυτόχρονα και τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Αναφέρεται στην ανάσα που τους λείπει περισσότερο και στον καθημερινό τους αγώνα να προλάβουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους μέσα στον περιορισμένο χρόνο ζωής τους.

"Each breath a step closer to our dreams"

Μια διαφορετική καμπάνια

Από το 2012 έως το 2016 ο Σύλλογος διοργάνωσε την καμπάνια ευαισθητοποίησης “Each Breath”, η οποία περιλάμβανε πολλαπλές δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο και τον προγεννητικό έλεγχο. Μέσα σε λίγα χρόνια με μια στοχευμένη, διαφορετική, πολυδιάστατη και αποτελεσματική καμπάνια ο Σύλλογος κατάφερε μια σπάνια πάθηση άγνωστη στο κοινό να γίνει ευρέως γνωστή με πολλαπλά οφέλη.

Η κοινωνία αγκάλιασε την καμπάνια, ενώ ταυτόχρονα έδειξε ενδιαφέρον ώστε να ενημερωθεί για τη νόσο. Την ίδια στιγμή, η καμπάνια λειτούργησε καταλυτικά για τις διεκδικήσεις του Συλλόγου και την ανταπόκριση των αιτημάτων του από τους φορείς Υγείας. Οι ίδιοι οι ασθενείς αντλώντας αυτοπεποίθηση ξεκίνησαν να αποδέχονται τη νόσο, πρωταγωνιστώντας οι ίδιοι στα βίντεο σποτ ευαισθητοποίησης!

Προϊόντα "each breath"

Ο Σύλλογος δημιούργησε προϊόντα με το ελπιδοφόρο σύνθημα “each breath’’ υψηλού σχεδιασμού και ποιότητας με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την Κυστική Ίνωση.

  • κούπες
  • σημειωματάρια
  • μπλουζάκια
  • ημερολόγια
  • ατζέντες
  • τσάντες

Αγωνιστική ομάδα "each breath"

Η άσκηση και η συμμετοχή σε αθλήματα αποτελεί μέρος της καθημερινής θεραπείας των ασθενών με Κυστική Ίνωση.

Ο Σύλλογος δημιούργησε την Αγωνιστική Ομάδα ΚΙ, η οποία συμμετέχει σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις (Αυθεντικός Κλασσικός Μαραθώνιος, Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος, ποδηλατοδρομίες) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καθημερινό αγώνα των ασθενών.

Στο τέλος των ποδηλατροδρομιών ελευθερώνονται στον ουρανό μπαλόνια  με τα ονόματα των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μουσική συναυλία

Η Ελληνική ροκ στηρίζει τη Κυστική Ίνωση!

Ο Σύλλογος διοργάνωσε μουσική εκδήλωση στο KOOKOO Live Music Bar με καλλιτέχνες της ελληνικής ροκ σκηνής. Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι:

Θάνος Ανεστόπουλος
(ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ)
Κώστας Παρίσσης & Νίκος Γιούσεφ
(ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ)
Frank Panx & Δημήτρης Δ.
(PANX ROMANA)
Johnny Vavouras & Eυδοκία Ράπτη
ΝΕKYΙA / HXONIO
FREE WALK BAND/ Γιώτα Πολυτίμη 

"Each breath - Living with CF"

HD 2’min. movie 

Ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους ασθενείς

Ο Σύλλογος δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους που περιγράφει τη ζωή των ασθενών με Κυστική Ίνωση στο φυσικό τους περιβάλλον, στο νοσοκομείο, στο γραφείο, αναδεικνύοντας τον αγώνα της καθημερινής τους επιβίωσης.

Πρωταγωνιστές της ταινίας μικρού μήκους πραγματικοί ασθενείς με Κυστική Ίνωση.

Τηλεοπτικές συνεντεύξεις με προσωπικές ιστορίες ασθενών

Μέσα από την καμπάνια οι ασθενείς μοιράζονται δημόσια την προσωπική τους ιστορία. Αναδεικνύουν τις διαφορετικές πτυχές της νόσου, αλλά και αποδέχονται καλύτερα τη νόσο. Οι ασθενείς προβάλλονται ως πρότυπα και ως πρωταγωνιστές της ζωής!

2012 ‘’Πρωταγωνιστές’’ Mega – Μια παρέα παιδιών με Κυστική Ίνωση με όνειρα

‘’Όλα για την υγεία μου’’ – ασθενής τολμά και γίνεται μητέρα

‘’360 μοίρες ’’ AlphaTV - Νεαρή ασθενής νοιάζεται για τον συνασθενή της στον διπλανό θάλαμο

* Δύο μήνες μετά τη συνέντευξη η νεαρή Βίβιαν έχασε τη ζωή της.

‘’Τατιάνα Live’’ EpsilonTV - Η μεταμοσχευμένη ασθενής στους πνεύμονες για 2η φορά αποδεικνύει πως υπάρχει και 3η ευκαιρία στην ζωή

“Μία” StarTV - Η 38χρονη μητέρα με Κυστική Ίνωση μιλάει στην Τατιάνα Στεφανίδου

“Αλήθειες με τη Ζήνα” StarTV - Η μαχήτρια ζωής που πάσχει από Κυστική Ίνωση