Οργάνωση Μονάδας Κυστικής Ίνωσης Σισμανογλείου

  • Αρχική
  • Οργάνωση Μονάδας Κυστικής Ίνωσης Σισμανογλείου
Οργάνωση Μονάδας Κυστικής Ίνωσης Σισμανογλείου HCFA TEAM 6 Ιουνίου, 2015

Οργάνωση Μονάδας Κυστικής Ίνωσης Σισμανογλείου

 Ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού των εκπροσώπων μας Δημήτρη Κοντοπίδη και Γιάννη Σπίνο με την Υπεύθυνη Πνευμονολόγο της Μονάδος Κ.Ι. ενηλίκων στο Σισμανόγλειο έχουμε να σας ανακοινώσουμε τα εξής:

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ MONAΔΑΣ Κ.Ι. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού των εκπροσώπων μας Δημήτρη Κοντοπίδη και Γιάννη Σπίνο με την Υπεύθυνη Πνευμονολόγο της Μονάδος Κ.Ι. ενηλίκων στο Σισμανόγλειο έχουμε να σας ανακοινώσουμε τα εξής:

 

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
Ύστερα από αρκετές προσπάθειες είναι γεγονός η πετυχημένη πρόσληψη της Πνευμονολόγου κ. Νάκου και η ανάληψη καθηκόντων της μαζί με την κ. Διαμαντέα στη Μονάδα Κ.Ι. έχοντας πλέον εξασφαλίσει 2 πνευμονολόγους. Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες για την ανανέωση σύμβασης της κ. Γκιόκα που λήγει σε λίγες μέρες. Η επαναφορά του κ. Ιγγλέζου στη Μονάδα έχει λίγες πιθανότητες εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπου γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Με την ανάληψη των καθηκόντων της η κ. Διαμαντέα καθιέρωσε κάθε πρωί κοινή ενημέρωση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων που αφορούν τους ασθενείς με Κ.Ι. όπως (Ψυχολόγο, Διατροφολόγο, Φυσιοθεραπευτές, Νοσηλευτές κλπ). Προς το παρών έχει διακοπεί καθώς με την αποχώρηση του κ. Ιγγλέζου έχει επιφορτιστεί με μεγάλο όγκο καθηκόντων αλλά με την ανάληψη καθηκόντων της κ. Νάκου, σταδιακά θα επανέλθουν στα πλαίσια που λειτουργεί και παρουσιάστηκε η Μονάδα Κ.Ι. Ενηλίκων του Southampton.

Παρ’ ότι δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την αποστολή για εκπαίδευση της προϊσταμένης νοσηλευτικού προσωπικού κ. Τζανή στο εξειδικευμένο κέντρο του Southampton, η Διοίκηση την απομάκρυνε από τη Μονάδα αναθέτοντάς της άλλα καθήκοντα. Η εκπαίδευση στα πλαίσια της διασύνδεσης Σισμανογλέιου – Southampton συνεχίζεται όπου θα γίνει και ενημέρωση.

 

Για προγραμματισμένα ραντεβού με άλλες ειδικότητες έχουν οργανωθεί οι παρακάτω διαδικασίες:

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ( ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)
Aναλυτικές πληροφορίες: Τόνυ Παπαγεωργακοπούλου
Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-15:00 / Τηλ.: 213-20.58.408

• Ιατρείο Κυστικής Ίνωσης
Τετάρτη 10:00-12:00 & Παρασκευή 11:00-13:00
• Ρευματολόγος
Κάθε δεύτερη Πέμπτη 13:00-15:00
• Ενδοκρινολόγος (Ναυτικό Νοσοκομείο)
Κάθε δεύτερη Πέμπτη 13:00-15:00
• Διατροφολόγος
Τρίτη & Πέμπτη
• Ψυχολόγος
Δευτέρα & Πέμπτη

 

ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ/ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ 
Τηλ.: 213-20.58.342
• Επικοινωνία για προγραμματισμό τακτικής νοσηλείας: Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-15:00
• Επικοινωνία όλο το 24ωρο αυστηρώς ΜΟΝΟ για έκτακτα περιστατικά

 

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:
για την καλύτερη διευκόλυνση όλων των ασθενών αλλά και στα πλαίσια του απαραίτητου αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των ασθενών ιδίως των βεβαρημένων και από επαρχεία παρακαλούμε:

• να ακολουθούνται οι παραπάνω κανόνες στοιχειώδης οργάνωσης, ιδίως σε αυτήν την μεταβατική φάση που βρίσκεται η μονάδα ενηλίκων ύστερα από μακροχρόνιες προσπάθειες. 
• να προγραμματίζονται έγκαιρα οι τακτικές νοσηλείες σε περιόδους χαμηλής ζήτησης θαλάμων (διακοπές Πάσχα/ Χριστουγέννων/ καλοκαιριού)