Σεμινάριο στο Aegean College

Σεμινάριο στο Aegean College HCFA TEAM 6 Ιουνίου, 2015

Σεμινάριο στο Aegean College

 Αύριο Παρασκευή 22 Μαΐου στις 10.00-13.00, λίγες ώρες πριν το σεμινάριο, καλεσμένοι στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου “Γιάφκα” μέσα από τη συχνότητα του Alpha 96,5 θα μας ενημερώσουν σχετικά οι καλεσμένοι: Ι. Λούκου Παιδίατρος και ο Πρόεδρος της ΕΕΙΚ Δ. Κοντοπίδης.

 

Σεμινάριο στο Aegean College: Νεότερες Εξελίξεις στην Ινώδη Κυστική Νόσο στον Τομέα της Φυσικοθεραπείας –της Άσκησης – της Διατροφής»

 

Αύριο Παρασκευή 22 Μαΐου στις 10.00-13.00, λίγες ώρες πριν το σεμινάριο, καλεσμένοι στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου “Γιάφκα” μέσα από τη συχνότητα του Alpha 96,5 θα μας ενημερώσουν σχετικά οι καλεσμένοι: Ιωάννα Λούκου Παιδίατρος και Διευθύντρια στο Τμήμα Κυστικής Ίνωσης, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης “Ελληνική εταιρεία για την ινώδη Κυστική νόσο” Δημήτρης Κοντοπίδης.

Η άσκηση και η φυσιοθεραπεία αποτελούν τους  βασικότερους πυλώνες στην θεραπευτική αγωγή των ασθενών με Κυστική Ίνωση. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν της ενημέρωσης και εκπαίδευσης έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης των φοιτητών και επαγγελματιών υγείας – εμπλεκόμενων ειδικοτήτων στην Κυστική ίνωση  όπως φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγους, κλπ.

Σας καλούμε λοιπόν στο  Σεμινάριο για την Κυστική Ίνωση που συνδιοργανώνουμε με το Aegean College στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, Πανεπιστημίου 17, με θέμα «Κυστική Ίνωση: Νεότερες Εξελίξεις στην Ινώδη Κυστική Νόσο στον Τομέα της Φυσικοθεραπείας –της Άσκησης – της Διατροφής», με την υποστήριξη του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Αθήνας.

Εισηγητές θα είναι:

-Η κ. Ι. Λούκου, Παιδίατρος – Παιδοπνευμονολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ Τμήματος Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”
-Η κ. Β. Καραπατούχα, Φυσικοθεραπεύτρια
-Η κ. Ν. Καλαφάτη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
-Η κ. Μ. Βαρσάκη, Απόφοιτος BSc Φυσικοθεραπείας Aegean College
-Ο κ. Δ. Κοντοπίδης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική νόσο

Ενώ αναλύθηκαν οι παρακάτω ενότητες:

Νεότερες εξελίξεις στην άσκηση και τη φυσικοθεραπεία

Διατροφική προσέγγιση

  • Εμπειρία ασθενούς

Συμμετοχή Δωρεάν.

 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.