Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των ΜΚΟ (2)

  • Αρχική
  • Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των ΜΚΟ (2)
Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των ΜΚΟ (2) HCFA TEAM 15 Μαΐου, 2017

Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των ΜΚΟ (2)

Οι Δημήτρης Κοντοπίδης, Κάτια Καλλίνη και Κωνσταντίνος Σταρδέλης συμμετείχαν στη “Συνάντηση Εργασίας Σχετικά με ένα Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των ΜΚΟ”, που διοργάνωσε η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”

 

11/05/2017

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΚΟ

 

Οι Δημήτρης Κοντοπίδης, Κάτια Καλλίνη και Κωνσταντίνος Σταρδέλης συμμετείχαν στη “Συνάντηση Εργασίας Σχετικά με ένα Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των ΜΚΟ”, που διοργάνωσε η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”.

Στη συνάντηση, την οποία προλόγισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, κ. Ντίνος Μαχαίρας, παρουσιάστηκε το τρέχον πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ από τον διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκο Γιαννή, καθώς και η Πρόταση Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα, από τον κ. Α. Συρίγο, Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με βάση το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΜΚΟ, που τέθηκε προς διαβούλευση το 2014.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και κατάθεση προτάσεων αναφορικά με την ανάπτυξη Χάρτας Λογοδοσίας, τη διαδικασία χρηματοδότησης, την ύπαρξη μητρώων και εθνικών συντονιστών, την εκλογή θεσμικού συνομιλητή με το κράτος, καθώς και την κατάρτιση και αξιοποίηση των εθελοντών.