Εκτεταμένες καθυστερήσεις σε Creon – νέα ενημέρωση

  • Αρχική
  • Εκτεταμένες καθυστερήσεις σε Creon – νέα ενημέρωση
Εκτεταμένες καθυστερήσεις σε Creon – νέα ενημέρωση HCFA TEAM 21 Αυγούστου, 2020

Εκτεταμένες καθυστερήσεις σε Creon – νέα ενημέρωση

Εκτεταμένες καθυστερήσεις σε Creon – νέα ενημέρωση

 

 

 

Εκτεταμένες καθυστερήσεις σε Creon – νέα ενημέρωση

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εκτεταμένες ελλείψεις creon που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα τα εξής.

 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας, μετά από συνεχείς επαφές με τη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει το Creon και με το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΦ που είναι υπεύθυνο για την επάρκεια των φαρμάκων στη χώρα μας από τις αρχές Ιουνίου, έχουν αποστείλει λίστα με τα φαρμακεία που αδυνατούν να προμηθεύσουν τους ασθενείς μας  με βάση τις καταγεγραμμένες αναφορές των ασθενών μας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πρωτοφανούς έλλειψης των συγκεκριμένων σκευασμάτων και να επιλυθεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα προμήθειας εντοπίζεται σε όλα τα φαρμακεία, ανεξαρτήτως μεγέθους και προμηθευτή (είτε από φαρμακαποθήκη, είτε κατευθείαν από την φαρμακευτική εταιρεία), ενώ πρόκειται για φαρμακεία που εξυπηρετούν διαχρονικά τους ασθενείς μας. Μάλιστα έχει επιβεβαιωθεί η έλλειψη και σε μεγάλα φαρμακεία που εξυπηρετούν συνήθως ελλειπτικά φάρμακα. 

 

Μετά και τις νέες επιστολές μας, κατά τις οποίες διασταυρώθηκε εκ νέου η λίστα των φαρμακείων που συνεχίζει να αδυνατεί να προμηθευτεί creon, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια του τμήματος Ελέγχου παραγωγής και κυκλοφορίας προϊόντων του ΕΟΦ, κα Γκούρα Παντελία, συμφωνήσαμε να γίνει εκ νέου επικοινωνία μας σε λίγες ημέρες που θα επαναλειτουργήσει η φαρμακευτική εταιρεία μετά την λήξη της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, καθώς όπως τονίσαμε το Creon είναι άκρως απαραίτητο για την καθημερινή διατροφή των ασθενών μας.

 

Ακολουθούν επιγραμματικά οι επαφές που έχουμε με τους αρμόδιους φορείς επί του θέματος το τελευταίο 2μηνο:

 

-10/6/2020 επικοινωνία με φαρμακευτική εταιρία

-3/8/2020 επικοινωνια με φαρμακευτική εταιρεία με λίστα των φαρμακείων, ύστερα από καταγραφή των ελλείψεων των ασθενών μας 

-10/8/2020 επικοινωνία με ΕΟΦ – εκ νεου λίστα φαρμακείων με διασταυρωμενες ελλείψεις 

-20/8/2020 επικοινωνία με Διευθύντρια τμήματος Ελέγχου παραγωγής και κυκλοφορίας προϊόντων του ΕΟΦ

 

Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαφή με τους αρμόδιους και θα σας ενημερώσουμε σύντομα για οποιαδήποτε εξέλιξη. 

 

Όσοι ασθενείς έχετε παρατηρήσει ελλείψεις στο φαρμακείο που σας εξυπηρετεί και δεν μας το έχετε ακόμα αναφέρει, μπορείτε να συνεχίσετε να μας στέλνετε στο email του Συλλόγου cysticfibrosis.gr@gmail.com, με τίτλο «ΚΑΘΥΣΤΕΡΉΣΕΙΣ ΣΕ CREON» συμπληρώνοντας το παρακάτω πινακάκι. 

 

Φάρμακο που έχει καθυστέρηση:

Creon 25.000

Creon 10.000

Φαρμακείο: 

π.x. Αλεξάνδρας 45, Αθήνα

Περίοδος/Ημερομηνίες: 

π.χ. Αδυναμία εκτέλεσης συνταγής Ιουνίου, Ιουλίου 

Είναι ο φαρμακοποιός σας που σας εξυπηρετεί πάγια

ΝΑΙ/ΟΧΙ