Αποχή & τηλεκπαίδευση μαθητών που συγκατοικούν με ασθενείς με Κ.Ι.

  • Αρχική
  • Αποχή & τηλεκπαίδευση μαθητών που συγκατοικούν με ασθενείς με Κ.Ι.
Αποχή & τηλεκπαίδευση μαθητών που συγκατοικούν με ασθενείς με Κ.Ι. HCFA TEAM 13 Νοεμβρίου, 2020

Αποχή & τηλεκπαίδευση μαθητών που συγκατοικούν με ασθενείς με Κ.Ι.

safe image

Μετά από τις συνεχείς πιέσεις του Συλλόγου μας και την καθημερινή επικοινωνία των εκπροσώπων του Συλλόγου μας με τον ΕΟΔΥ και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι στις 11 Νοεμβρίου εκδόθηκαν οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία, στις οποίες αναφέρεται ονομαστικά η Κυστική Ίνωση στις κατηγορίες των νοσημάτων των ατόμων που συγκατοικούν με μαθητή σχολείου (π.χ. αδέλφια ή γονείς) τα οποία μπορεί να συνιστούν αιτία για μακροχρόνια αποχή & τηλεκπαίδευση του μαθητή.

 

 

 safe image

 

 

Μακροχρόνια αποχή & τηλεκπαίδευση μαθητών που συγκατοικούν με ασθενείς με Κυστική Ίνωση

 

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Μετά από τις συνεχείς πιέσεις του Συλλόγου μας και την καθημερινή επικοινωνία των εκπροσώπων του Συλλόγου μας με τον ΕΟΔΥ και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι στις 11 Νοεμβρίου εκδόθηκαν οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία, στις οποίες αναφέρεται ονομαστικά η Κυστική Ίνωση στις κατηγορίες των νοσημάτων των ατόμων που συγκατοικούν με μαθητή σχολείου (π.χ. αδέλφια ή γονείς) τα οποία μπορεί να συνιστούν αιτία για μακροχρόνια αποχή & τηλεκπαίδευση του μαθητή.

 

Με βάση τις νέες οδηγίες, η απόφαση για μακροχρόνια αποχή & τηλεκπαίδευση των μαθητών που συγκατοικούν με άτομο που πάσχει από Κυστική Ίνωση θα πρέπει να ληφθεί σε συνεννόηση με τους γονείς/κηδεμόνες και τον θεράποντα του ατόμου που πάσχει, συνυπολογίζοντας και τις μαθησιακές και ψυχολογικές συνέπειες στην ανάπτυξη του μαθητή, ενώ σε κάθε περίπτωση η απόφαση πρέπει να λαμβάνεται εξατομικευμένα σε συνεργασία με την οικογένεια και με προσεκτική στάθμιση των ιδιαίτερων συνθηκών.

 

Ο θεράπων ιατρός του πάσχοντα θα πρέπει να εκδόσει αιτιολογημένη ιατρική βεβαίωση, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί από τον γονέα/κηδεμόνα μέσω του σχολείου του μαθητή στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης που θα αποφασίζει σχετικά, μετά από γνωμοδότηση της αρμόδιας ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

 

 

Ταυτόχρονα συνεχίζει να ισχύει η δυνατότητα μακροχρόνιας αποχής & τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές που πάσχουν οι ίδιοι από Κυστική Ίνωση, ενώ η απόφαση για κάθε μαθητή θα πρέπει να λαμβάνεται εξατομικευμένα με προσεκτική στάθμιση της κατάστασης υγείας του κάθε παιδιού από τον θεράποντα ιατρό σε συνεργασία με την οικογένεια.

 

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τις νέες σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ (σελ.15, 16).