Ψηφίστηκε στη Βουλή η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κ.Ι.

  • Αρχική
  • Ψηφίστηκε στη Βουλή η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κ.Ι.
Ψηφίστηκε στη Βουλή η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κ.Ι. HCFA TEAM 26 Νοεμβρίου, 2020

Ψηφίστηκε στη Βουλή η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κ.Ι.

psifisi syntaxi F

Την Τετάρτη 25/11/2020, ψηφίστηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η πλήρης συνταξιοδότηση γήρατος με 15ετία των ασθενών με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα. Η ρύθμιση αφορά τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα με Κυστική Ίνωση και ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. 

 psifisi syntaxi F

 

 Ψηφίστηκε η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο για την Κ.Ι.

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μόλις χθες, την Τετάρτη 25/11/2020, ψηφίστηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η πλήρης συνταξιοδότηση γήρατος με 15ετία των ασθενών με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα. Η ευνοϊκή ρύθμιση αφορά τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που πάσχουν από Κυστική Ίνωση με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. 

 

Πρόκειται για μια επιτυχημένη συνεχή συνεργασία των εκπροσώπων του Συλλόγου μας Άννας Σπίνου, Δημήτρη Κοντοπίδη και Βασίλη Παληού με το Υπουργείο Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση Ιωάννη, την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Καρασιώτου Παυλίνα, τον Διευθυντή του γραφείου Γεν. Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρεττό Κωνσταντίνο και τον κ. Κωστάκο Κωνσταντίνο, Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Μηταράκη Νότη, για την ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου μας, όπως είχαν δεσμευτεί και συζητήσει στις συναντήσεις μας και τις συνεχείς μας επικοινωνίες.

 

Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

 

* Για να δείτε περισσότερα και να κατεβάσετε το ΦΕΚ με το νέο Νόμο πατήστε εδώ.

 

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός της πλήρους συνταξιοδότησης γήρατος με 15ετία στον ιδιωτικό τομέα (δείτε εδώ) και στο δημόσιο, οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση που δεν είναι σε θέση να εργαστούν 15ετία, έχουν το δικαίωμα να λάβουν αναπηρική σύνταξη συμπληρώνοντας τον ελάχιστο χρόνο εργασίας είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα (για αναπηρικές συντάξεις δείτε εδώ).