Διαδικασία παραλαβής ατομικών σπιρομέτρων

  • Αρχική
  • Διαδικασία παραλαβής ατομικών σπιρομέτρων
Διαδικασία παραλαβής ατομικών σπιρομέτρων HCFA TEAM 25 Νοεμβρίου, 2020

Διαδικασία παραλαβής ατομικών σπιρομέτρων

diadikasia spirometra F

Στα πλαίσια της πολυεπίπεδης καμπάνιας «Απεριόριστη ανάσα» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης, ο Σύλλογος μας πήρε την πρωτοβουλία και εξασφάλισε μέσω δωρεών 170 ατομικά σπιρόμετρα για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. 

 

 diadikasia spirometra F

 

 

Διαδικασία παραλαβής ατομικών σπιρομέτρων

 

  

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες, στα πλαίσια της πολυεπίπεδης καμπάνιας «Απεριόριστη ανάσα» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης, ο Σύλλογος μας πήρε την πρωτοβουλία και εξασφάλισε μέσω δωρεών 170 ατομικά σπιρόμετρα για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Τα ατομικά σπιρόμετρα είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αυτοδιαχείριση της νόσου του ασθενή από το σπίτι του και δεν αντικαθιστούν την επίσκεψη του ασθενή στη Μονάδα Κ.Ι. του νοσοκομείου που παρακολουθείται. 

 

 

Δικαιούμαι σπιρόμετρο; 

Ατομικό σπιρόμετρο δικαιούνται όλοι οι ασθενείς που είναι μέλη του Συλλόγου. Προτεραιότητα θα δοθεί: 

α) στους μεταμοσχευμένους ασθενείς

β) στους ασθενείς που είναι σε επιβαρυμένη κατάσταση

γ) στην ημερομηνία αίτησης για σπιρόμετρο

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν όλα τα μέλη μας που χρειάζονται σπιρόμετρο, θα αναζητηθούν νέα σπιρόμετρα σε δεύτερη φάση. 

 

 

Πώς θα κάνω αίτηση;

Όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε σπιρόμετρο, χρειάζεται πρώτα να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας (όνομα, διεύθυνση, κλπ) στη φόρμα αίτησης – θα την βρείτε εδώ και στη συνέχεια θα ειδοποιηθείτε μέσω μέιλ για την παραλαβή του σπιρομέτρου σας. Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να στείλετε στο email του Συλλόγου cysticfibrosis.gr@gmail.com με τίτλο “Αίτηση για ατομικό σπιρόμετρο”.

Η προθεσμία συμπλήρωσης της φόρμας αίτησης είναι έως Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, ενώ αν χρειαστεί θα εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης.

Εξυπακούεται ότι τα σπιρόμετρα απευθύνονται σε ασθενείς που μπορούν να κάνουν αυτοδιαχείριση/απομακρυσμένη παρακολούθηση της αναπνευστικής τους λειτουργίας συνδέοντας το ατομικό σπιρόμετρο με το κινητό τους τηλέφωνο μέσω ειδικής εφαρμογής.

 

 

Πώς θα το παραλάβω;

Δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού και των περιορισμένων οικονομικών πόρων του Συλλόγου (μόλις 40 ετήσιες συνδρομές μελών για το 2020!), τα σπιρόμετρα θα αποσταλούν μέσω courier:

– με χρέωση των μεταφορικών εξόδων στο Σύλλογο, για τους ασθενείς που διαμένουν στην περιφέρεια, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής χρέωσης παραλήπτη εάν το επιθυμεί ο ασθενής

– με χρέωση των μεταφορικών εξόδων στον παραλήπτη, για τους ασθενείς που διαμένουν εντός Αττικής, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής από τα γραφεία του Συλλόγου (Καπνικαρέας 19Α, Αθήνα, 2ος όροφος, πλησίον Μετρό Μοναστηράκι) σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα κατόπιν ραντεβού.

 

 

Πώς μπορώ να ενισχύσω το έργο του Συλλόγου; 

Μπορείτε να καταθέσετε την ετήσια συνδρομή μέλους των 25 (αντιστοιχεί σε 2/μήνα) ή οποιοδήποτε άλλο ποσό επιθυμείτε για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής κατάθεσης, είτε μέσω paypal (στο www.cysticfibrosis.gr), είτε κατά την παραλαβή του σπιρόμετρου σας από τα γραφεία του Συλλόγου. Σε περίπτωση τραπεζικής κατάθεσης της ετήσιας συνδρομής σας, στην αιτιολογία αναγράψτε “Συνδρομή μέλους”, ενώ για οποιοδήποτε άλλο ποσό δωρεάς επιθυμείτε στην αιτιολογία αναγράψτε “Δωρεά”.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

IBAN: GR7401101780000017829600521

Αριθμός Λογαριασμού: 178/296005-21

Δικαιούχος: Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο