Κυστική Ίνωση & Μεταμοσχευμένοι στις ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού Covid-19

  • Αρχική
  • Κυστική Ίνωση & Μεταμοσχευμένοι στις ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού Covid-19
Κυστική Ίνωση & Μεταμοσχευμένοι στις ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού Covid-19 HCFA TEAM 19 Ιανουαρίου, 2021

Κυστική Ίνωση & Μεταμοσχευμένοι στις ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού Covid-19

emvolio KI F

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του Συλλόγου μας με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, στις ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού κατά του covid-19 έχουν ενταχθεί οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση και οι μεταμοσχευμένοι, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα Θεοδωρίδου Μαρία.

 

emvolio KI F

 

 

Κυστική Ίνωση & Μεταμοσχευμένοι στις ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού Covid-19 

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

 

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του Συλλόγου μας με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, στις ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού κατά του covid-19 έχουν ενταχθεί οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση και οι μεταμοσχευμένοι, όπως ανέφερε σε πρόσφατο συνέδριο η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα Θεοδωρίδου Μαρία.

 

Συγκεκριμένα η Κυστική Ίνωση και η μεταμόσχευση έχουν ενταχθεί στα νοσήματα κατηγορίας Α με αυξημένη πιθανότητα σοβαρής νόσου Covid-19 στη Φάση εμβολιασμού 1.β. Όπως ανέφερε η κα Θεοδωρίδου οι κατάλογοι νοσημάτων προσαρμόζονται με βάση τα επιδημιολογικά και ιατρικά δεδομένα, καθώς και τις θέσεις επιστημονικών εταιρειών και έγκυρων διεθνών οργανισμών δημόσιας Υγείας.

 

Ο εντοπισμός των ασθενών θα γίνεται μέσω του ΑΜΚΑ, του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΠ), των Μητρώων ιατρικών πρωτοκόλλων, του Ατομικού Φακέλου Υγείας (ΗΔΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ), των Κωδικών ICD-10, ATC, KEN, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα καταχώρησης από τον θεράποντα ιατρό.

 

Για αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των ασθενών μας καθώς και το πώς κλείνουμε ραντεβού, πώς λειτουργεί το εμβόλιο, ποιοί φορείς εγγυώνται την ασφάλεια του εμβολίου, ποιές οι ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες, κ.α. μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος «Εμβολιασμός COVID-19 και χρόνιοι ασθενείς» την Τρίτη 26/1 στις 6μμ. στο https://greekpatient.gr/1050/, όπου θα μπορείτε να υποβάλετε και τα ερωτήματά σας.

 

Για ότι νεότερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης CF Europe, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.