Οι εκπρόσωποι Κυστικής Ίνωσης της Ελλάδας στην ετήσια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Μεταμοσχεύσεων ESOT-ETPO

  • Αρχική
  • Οι εκπρόσωποι Κυστικής Ίνωσης της Ελλάδας στην ετήσια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Μεταμοσχεύσεων ESOT-ETPO
Οι εκπρόσωποι Κυστικής Ίνωσης της Ελλάδας στην ετήσια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Μεταμοσχεύσεων ESOT-ETPO HCFA TEAM 3 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι εκπρόσωποι Κυστικής Ίνωσης της Ελλάδας στην ετήσια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Μεταμοσχεύσεων ESOT-ETPO

ESOT F5

Μία μέρα πριν από την έναρξη του επιστημονικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ESOT, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 28 Αυγούστου η 2η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τις μεταμοσχεύσεις ESOT-ETPO (European Society for Organ Transplantation – European Transplant Patient Organisations) καθώς και διαδικτυακό συμπόσιο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι ασθενών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τoυς ασθενείς με Κυστική Ίνωση της χώρας μας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Άννα Σπίνου και ο Επίτιμος Πρόεδρος μας και Αντιπρόεδρος του CF Europe Δημήτρης Κοντοπίδης, με συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

 

ESOT F5

 

1/9/2021

Οι εκπρόσωποι Κυστικής Ίνωσης της Ελλάδας στην ετήσια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Μεταμοσχεύσεων ESOT-ETPO   

 

Μία μέρα πριν από την έναρξη του επιστημονικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ESOT, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 28 Αυγούστου η 2η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τις μεταμοσχεύσεις ESOT-ETPO (European Society for Organ Transplantation – European Transplant Patient Organisations) καθώς και διαδικτυακό συμπόσιο, με συμμετοχή εκπροσώπων ασθενών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 

Τoυς ασθενείς με Κυστική Ίνωση της χώρας μας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Άννα Σπίνου και ο Επίτιμος Πρόεδρος μας και Αντιπρόεδρος του CF Europe Δημήτρης Κοντοπίδης, με συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις από την πρώτη συνάντηση στην Κοπεγχάγη, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια ενόψει του επόμενου επιστημονικού συνεδρίου που θα διεξαχθή στην Ελλάδα το 2023. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό συμπόσιο, στο οποίο παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα οφέλη της άσκησης για όσους ασθενείς έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων. 

 

Με τη μεταμόσχευση πνευμόνων να παραμένει η μοναδική λύση επιβίωσης για τους ασθενείς μας που δεν είναι επιλέξιμοι για κάποια καινοτόμα θεραπεία και βρίσκονται σε αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να εξασφαλίσουμε τη 2η ευκαιρία για ζωή με “Απεριόριστη Ανάσα” για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, αλλά και για κάθε ασθενή με αναπνευστικό νόσημα.