Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος ΚΕΠΑ απαλλαγής τελών κυκλοφορίας για Κυστική Ίνωση & Μεταμόσχευση

  • Αρχική
  • Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος ΚΕΠΑ απαλλαγής τελών κυκλοφορίας για Κυστική Ίνωση & Μεταμόσχευση
Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος ΚΕΠΑ απαλλαγής τελών κυκλοφορίας για Κυστική Ίνωση & Μεταμόσχευση HCFA TEAM 5 Νοεμβρίου, 2021

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος ΚΕΠΑ απαλλαγής τελών κυκλοφορίας για Κυστική Ίνωση & Μεταμόσχευση

teli kykloforias KEPA F

Μετά από παρεμβάσεις του Συλλόγου μας δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για τα ΚΕΠΑ για την αντιστοίχιση της πάθησης της Κυστικής Ίνωσης και της Μεταμόσχευσης πνεύμονα με τους δικαιούχους της απαλλαγής τελών κυκλοφορίας και κάρτας στάθμευσης ΑΜΕΑ.

 teli kykloforias KEPA F

6/11/2021

 

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος ΚΕΠΑ για την απαλλαγή τελών κυκλοφορίας για Κυστική Ίνωση & Μεταμόσχευση

 

Μετά από παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου το ΦΕΚ 5083/4-11-2021 (δείτε εδώ) με την εγκύκλιο που εκκρεμούσε για την αντιστοίχιση της Κυστικής Ίνωσης και της Μεταμόσχευσης πνεύμονα στον πίνακα των παθήσεων του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, που δικαιούνται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και κάρτα στάθμευσης ΑΜΕΑ.

 

Με αυτήν την απόφαση τα ΚΕΠΑ θα μπορούν πλέον να εκδώσουν την βεβαίωση που απαιτείται για την απαλλαγή των ασθενών μας από τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και για την έκδοση της κάρτας στάθμευσης σε θέσεις ΑΜΕΑ και απαλλαγή διοδίων. 

 

Οι ασθενείς μας μπορούν να καταθέσουν τη βεβαίωση ΚΕΠΑ στη ΔΟΥ της περιοχής τους έως και το τέλος του έτους, ενώ για την κάρτα στάθμευσης θα χρειαστεί να καταθέσουν τη βεβαίωση ΚΕΠΑ καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών του τόπου κατοικίας.

 

Για να κάνετε αίτηση στα ΚΕΠΑ για την έκδοση της απαιτούμενης βεβαίωσης, μπορείτε:

α) είτε ηλεκτρονικά εδώ,

β) είτε να στείλετε μέιλ στην αρμόδια διεύθυνση ΚΕΠΑ της περιοχής του (η λίστα μέιλ εδώ) επισυνάπτοντας την αίτηση απαλλαγής (υπόδειγμα αίτησης εδώ) μαζί με την Γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ με το ποσοστό αναπηρίας που ήδη έχετε.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Ο Σύλλογος μας συνεχίζει τις παρεμβάσεις για να εξαλειφθεί η πρόσθετη προϋπόθεση περί ανικανότητας για εργασία και ανάγκης βοήθειας, ώστε να έχουν το δικαίωμα απαλλαγής και οι ασθενείς μας που εργάζονται και έχουν εξίσου αυξημένη ανάγκη συχνής ιατρικής παρακολούθησης και πρόσβασης στις νοσοκομειακές μονάδες και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.