Διοικητικό Συμβούλιο 2021-2024

  • Αρχική
  • Διοικητικό Συμβούλιο 2021-2024
Διοικητικό Συμβούλιο 2021-2024 HCFA TEAM 8 Δεκεμβρίου, 2021

Διοικητικό Συμβούλιο 2021-2024

Neo DS F13

 

  

 Neo DS F13

 

Διοικητικό Συμβούλιο 2021-2024

 

Στις 16 Νοεμβρίου ξεκίνησε τη 3ετή θητεία του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από ασθενείς και γονείς ανήλικων ασθενών, που παρακολουθούνται σε διαφορετικά Κέντρα Κ.Ι. σε όλη τη χώρα, με σκοπό την ενιαία, πολύπλευρη και πανελλαδική εκπροσώπηση των ασθενών και βρίσκεται σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους ιατρούς και επιστήμονες υγείας στην Κυστική Ίνωση απ’ όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, όπου παρακολουθούνται και νοσηλεύονται οι ασθενείς, μέσω της Επιστημονικής Επιτροπής που δημιούργησε ο Σύλλογος το 2013 με σκοπό την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων του.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει δυναμικά με τον ίδιο παλμό το επιτυχημένο έργο του Συλλόγου με ιστορία 39 ετών από το έτος ίδρυσης του το 1983, που άλλαξε το χάρτη της Κυστικής Ίνωσης στη χώρα μας, ενώνοντας τις φωνές των ασθενών με Κυστική Ίνωση σε όλη την Ελλάδα.

  

Ακολουθούν τα στοιχεία και τα βιογραφικά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.  

 

  

 

  

annasp

 

ΑΝΝΑ ΣΠΙΝΟΥ

 Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

 

Είναι ασθενής με Κυστική Ίνωση και παρακολουθείται στη Μονάδα Κ.Ι. ενηλίκων του Σισμανόγλειου νοσοκομείου.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής «Ιάκωβου Καμπανέλλη» και κάτοχος των διπλωμάτων Cambridge Certificate of Proficiency in English και Sorbonne II. Εδώ και 14 χρόνια εργάζεται στη Διοικητική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται παράλληλα με τον τουριστικό κλάδο.

Από το  2003 έως 2005 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, από το 2015 ήταν Γενική Γραμματέας και από το 2018 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου. Επί θητείας της ως Προέδρου, επιτεύχθηκε μεταξύ άλλων, η έναρξη της πρώιμης πρόσβασης επαναστατικής θεραπείας Kaftrio και η σύσταση του Εθνικού Μητρώου ασθενών με Κ.Ι., ενώ έγιναν παρεμβάσεις για τη θεσμοθέτηση των διαδικασιών του Εθνικού Προγράμματος Μεταμόσχευσης πνευμόνων. Επίσης επιτεύχθηκε αποζημίωση νεφελοποιητών νέας γενιάς, φυσικοθεραπειών & επιδόματος αεροθεραπείας, πλήρης συνταξιοδότηση ασθενών με 15ετή εργασία, απαλλαγή τελών κυκλοφορίας & κάρτα στάθμευσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις και καμπάνιες ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο.

Επί Προεδρίας της ο Σύλλογος βραβεύτηκε με το φαρμακευτικό βραβείο «Νόμπελ» “Prix Galien Aποτελεσματικότερης Διαπραγμάτευσης με Φορείς” για τη διάσωση των Ελλήνων ασθενών με την επαναστατική θεραπεία Kaftrio, καθώς και με το “Silver Healthcare award” για την επιτυχημένη καμπάνια μεταμοσχεύσεων & δωρεάς οργάνων “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor”.

 

 

 

 eirini  

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΙΝΗ

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

 

Είναι ασθενής με Κυστική Ίνωση και παρακολουθείται στη Μονάδα Κ.Ι. του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. 

 

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με τίτλο ειδικότητας Ψυχιατρικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο το 2017, καθώς και κάτοχος του διπλώματος Michigan Certificate of Proficiency in English.

 

Από το 2018 εργάζεται ως Επιμελήτρια Β’ Ψυχιατρικής στο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

 

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης από το 1999 συμμετέχοντας στις δράσεις του Συλλόγου. 

 

 

 

 

   

konstant

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Γενική Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

 

Είναι μητέρα ενός 6χρονου αγοριού που πάσχει από Κυστική Ίνωση και παρακολουθείται στο Τμήμα Κ.Ι. του νοσοκομείου Παίδων-Αγ. Σοφία.

 

Έχει σπουδάσει Marketing στο Deree College και είναι κάτοχος του διπλώματος Michigan Certificate of Proficiency in English. Εργάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

 

Είναι μέλος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Κύστικης Ίνωσης από το 2016, ενώ από το 2019 προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Διοικητικό Συμβούλιο έχοντας αναλάβει αρμοδιότητες για τη γραμματειακή υποστήριξη του Συλλόγου.

 

 

  

 

 

nadia

 

ΝΑΝΤΙΑ ΠΡΟΓΚΑ

Ταμίας Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

 

Είναι μητέρα δύο παιδιών με Κυστική Ίνωση, που παρακολουθούνται στο Τμήμα Κ.Ι. του νοσοκομείου Παίδων-Αγ. Σοφία. 

 

Έχει σπουδάσει γραφιστική και είναι κάτοχος του διπλώματος Lower Certificate in English. 

 

Διατηρεί επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας.

 

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης από το 2013, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο οικονομικό τμήμα του Συλλόγου. 

  

  

 

 

mariap

 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΗΟΥ

Αναπλ. Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

 

Είναι ασθενής με Κυστική Ίνωση και παρακολουθείται στη Μονάδα Κ.Ι. ενηλίκων του Σισμανογλείου νοσοκομείου.

Μένει στην Αθήνα και έχει ένα γιο 28 ετών.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης από το 2012 έως και το 2015.

Εδώ και μια δεκαετία είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου προσφέροντας σημαντικό έργο για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, μαζί με τον προφάτως αποβιώσαντα αδερφό της και Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Παληό.  

 

  

 

bakodimos

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΣ

Αναπλ. Ταμίας Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

 

Ο γιος του πάσχει από Κυστική Ίνωση και παρακολουθείται στο Τμήμα Κ.Ι. του νοσοκομείου Παίδων- Αγ. Σοφία.

Από το 2018 είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου.

   

  

 

 roula

 

ΡΟΥΛΑ ΤΖΩΝΟΥ

Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

 

Ο 10χρονος γιος της πάσχει από Κυστική Ίνωση και παρακολουθείται στο Τμήμα Κ.Ι. του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.  

Από το 2014 ήταν Πρόεδρος του “Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βορείου Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική νόσο” με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις, συνέδρια και events στη Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση των ασθενών και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο. 

Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης από το 2017, όπου ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος συγχωνεύτηκε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης, με σκοπό την ενιαία, πολύπλευρη και πανελλαδική εκπροσώπηση των ασθενών με Κυστική Ίνωση στη χώρα μας.

 

 

Αναπληρωματικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι Ελένη Παπαβασιλοπούλου, Ιωάννης Σπίνος, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.