Η Άννα Σπίνου ομιλήτρια στην ετήσια εκδήλωση του European Lung Foundation

  • Αρχική
  • Η Άννα Σπίνου ομιλήτρια στην ετήσια εκδήλωση του European Lung Foundation
Η Άννα Σπίνου ομιλήτρια στην ετήσια εκδήλωση του European Lung Foundation HCFA TEAM 25 Αυγούστου, 2022

Η Άννα Σπίνου ομιλήτρια στην ετήσια εκδήλωση του European Lung Foundation

ELF omilia spinou F

Στη φετινή ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση “ΕLF Patient Networking Day 2022” θα μιλήσει η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου, παρουσιάζοντας τα προγράμματα αυτοδιαχείρισης της νόσου του Συλλόγου μας με βάση τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα μετά την έλευση της επαναστατικής θεραπείας που “παγώνει” τη νόσο στη χώρα μας, αλλά και με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού. 

ELF omilia spinou F

 

26/8/2022

Η Άννα Σπίνου ομιλήτρια στην ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση του European Lung Foundation

 

Στη φετινή ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση “ΕLF Patient Networking Day 2022” θα είναι ομιλήτρια η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου. Με βάση τις νέες ανάγκες των ασθενών με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα που έχουν προκύψει μετά την έλευση της επαναστατικής θεραπείας που “παγώνει” τη νόσο στη χώρα μας, αλλά και με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, η Πρόεδρος μας Άννα Σπίνου θα παρουσιάσει στους ευρωπαϊκούς Συλλόγους ασθενών τα προγράμματα αυτοδιαχείρισης της νόσου που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος μας.

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πνευμόνων- European Lung Foundation (ELF), που βρίσκεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αναπνευστική Κοινότητα- European Respiratory Society (ERS), με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με πνευμονικές παθήσεις. Στο δίκτυο του ELF ανήκουν περισσότεροι από 200 ευρωπαϊκοί σύλλογοι ασθενών και οργανισμοί, που εκπροσωπούν ασθενείς με πάνω από 40 διαφορετικές αναπνευστικές παθήσεις στην Ευρώπη.

 

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα επικεντρωθεί στην αυτοδιαχείριση των αναπνευστικών νοσημάτων. Θα διερευνηθούν οι δράσεις που μπορούν να αναπτύξουν οι Σύλλογοι ασθενών στην Ευρώπη για να υποστηρίξουν τις κοινότητες ασθενών τους, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας.

 

Δείτε όλους τους ομιλητές, το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών, αλλά και τα posters των Συλλόγων ασθενών στην ιστοσελίδα του ELF εδώ.