Ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου, Άννας Σπίνου, στην επετειακή εκδήλωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

  • Αρχική
  • Ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου, Άννας Σπίνου, στην επετειακή εκδήλωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου, Άννας Σπίνου, στην επετειακή εκδήλωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. HCFA TEAM 28 Φεβρουαρίου, 2023

Ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου, Άννας Σπίνου, στην επετειακή εκδήλωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Στην επετειακή εκδήλωση του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, ο οποίος σηματοδότησε μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας, συμμετείχε ως ομιλήτρια η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Άννα Σπίνου, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Απρόσκοπτη πρόσβαση ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε θεραπείες- Ο ρόλος της Διαπραγμάτευσης».

Συντονίστρια στο στρογγυλό τραπέζι ήταν η κα Νάντια Γκογκοζώτου, Μη Εκτελεστική Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ & Πρόεδρος Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, ενώ συμμετείχαν με ομιλίες ο Αν. Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Οικονομικών & Διοίκησης της Υγείας Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Αθανάσιος Βοζίκης, ο Πρόεδρος ΙΦΕΤ, κ. Ιωάννης Σωτηρίου, η Διευθύντρια της AstraZeneca, κ. Έλενα Χουλιάρα, ο Market Access Manager Vianex, κ. Ισίδωρος Κουγιουμτζόγλου, ο Πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum και Managing Director MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, κα Agata Jakoncic.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Άννα Σπίνου, εκπροσωπώντας τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση αναφέρθηκε στο επιτυχημένο παράδειγμα της Κυστικής Ίνωσης. Ανέδειξε τον κομβικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Σύλλογοι ασθενών στη διεκδίκηση της άμεσης και απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, οι οποίες αλλάζουν τη ζωή τους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσής τους. Ταυτόχρονα τόνισε την αξία της συμμετοχής εκπαιδευμένων εκπροσώπων ασθενών στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης αποζημίωσης των θεραπειών, καθώς οι ασθενείς ως τελικοί αποδέκτες του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης μπορούν να συλλέξουν πραγματικά δεδομένα που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τη διευκόλυνση του έργου της.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Πρόεδρος μας, Άννα Σπίνου, ευχαρίστησε θερμά όλα τα στελέχη του ΕΟΠΠΥ για το ενδιαφέρον, την ευαισθησία τους και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει προς όφελος των ασθενών και ιδιαιτέρως τη Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ, κα Θεανώ Καρποδίνη, τη Μη Εκτελεστική Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ και Πρόεδρο Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, κα Νάντια Γκογκοζώτου, την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Φαρμάκου, κα Παναγιώτα Λίτσα, την Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων, κα Χαρά Κανή, και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Φαρμακείων ΕΟΠΥΥ, κα Ευφροσύνη Πρινέα.

Μετά το πέρας του στρογγυλού τραπεζιού η κα Γκογκοζώτου και η κα Καρποδίνη συνεχάρησαν την Πρόεδρό μας αναφέροντας τη συγκίνηση που αισθάνονται και την ηθική ανταμοιβή που λαμβάνουν βλέποντας στο πρόσωπό της όλους τους ασθενείς, οι οποίοι χάρη στις ενέργειες για έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμους θεραπείες βελτίωσαν την ποιότητα ζωής και αύξησαν το προσδόκιμο επιβίωσης τους.

Η επετειακή διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2023 στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και περιείχε πλούσια θεματολογία με ενδιαφέρουσες ομιλίες από στελέχη και εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ, συνεργαζόμενους φορείς, εκπροσώπους της Πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας, εκπροσώπους Συλλόγων ασθενών, αλλά και φαρμακευτικούς αντιπροσώπους.