ORKAMBI – Vertex

ORKAMBI – Vertex HCFA TEAM 5 Μαΐου, 2015

ORKAMBI – Vertex

Και το όνομα αυτού: ORKAMBI.
Νέο εμπορικό όνομα για το φαρμακευτικό συνδυασμό lumacaftor-ivacaftor (VX-809) ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Vertex Pharmaceuticals.
Επιπλέον, αναφέρεται στο ανακοινωθέν:
“Πρώτον, έχουμε επικεντρωθεί στην απόκτηση έγκρισης και την επιτυχή κυκλοφορία του ORKAMBI ενώ συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που τους χορηγείται το Kalydeco, μέσω της γεωγραφικής επέκτασης. Επιπλέον αναμένουμε περίπου 3.900 ασθενείς να είναι επιλέξιμοι για το Kalydeco μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ταυτόχρονα, είμαστε έτοιμοι να φέρουμε το ORKAMBI σε περίπου 8.500 ασθενείς στις ΗΠΑ, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν δύο αντίγραφα της μετάλλαξης F508del. Ανυπομονούμε να συναντήσουμε τη συμβουλευτική επιτροπή του FDA στις 12 Μαΐου για να συζητήσουμε για το νέο φάρμακο ORKAMBI για ασθενείς με την F508del ομόζυγη μετάλλαξη, ενός πληθυσμού που επί του παρόντος δεν έχει καμία θεραπευτική επιλογή που στοχεύουν στην αιτία της νόσου.”

 

Δείτε στο παρακάτω λινκ τη σχετική ανακοίνωση:

http://seekingalpha.com/article/3119666-vertex-pharmaceuticals-vrtx-jeffrey-m-leiden-on-q1-2015-results-earnings-call-transcript?page=1