5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power 2016

  • Αρχική
  • 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power 2016
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power 2016 HCFA TEAM 29 Νοεμβρίου, 2016

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power 2016

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 5o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ | 29.11.2016

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας κος Δημήτρης Κοντοπίδης και κα Άννα Σπίνου συμμετείχαν και φέτος στο το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών- «Patients in Power Conference» με στόχο την ουσιαστική συμμετοχή των ασθενών σε όλες τις αποφάσεις πολιτικής υγείας που τους αφορούν, με την εκπροσώπηση 58 οργανώσεων ασθενών απόλη τη χώρα.

Ο Πρόεδρός μας κος Δημήτρης Κοντοπίδης συντόνισε την 2η ενότητα αναδεικνύοντας τις δυσκολίες πρόσβασης των ασθενών της περιφέρειας στις υπηρεσίες υγείας. Σχολίασε χαρακτηριστικά ότι τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να αναδειχθούν μονομερώς αλλά  πρόκειται για μία πυραμίδα μεταξύ ασθενών, ιατρών και πολιτείας στην οποία ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στην 3η ενότητα “οργανωμένης φωνής των ασθενών” με παρέμβασή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της άμεσης οργάνωσης των ασθενών σε Ομοσπονδία επικεντρώνοντας σε 2 σημεία, στα οφέλη και στον φόβο: Στην ανάδειξη των οφελών που θα είχε καθημερινά για τον κάθε Σύλλογο – καθώς σε κοινά ζητήματα όπως χρηματοδότηση, νομική υποστήριξη, οργάνωση εκδηλώσεων, γραφείο Τύπου, κλπ θα γινόταν η απαραίτητη εξοικονόμηση πόρων χωρίς να αφαιρεί την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα θέματα της πάθησης που εκπροσωπεί ο κάθε Σύλλογος. Την ανάληψη ευθύνης των τμημάτων αυτών από διαφορετικούς εκπροσώπους αναλόγως της κατάρτισης τους. Στον ξεπέρασμα του φόβου που διακατέχει ορισμένους ότι θα χαθεί η πολύτιμη “θέση” εκπροσώπησης, μέσα από την διασφάλιση των διαδικασιών.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν 305 άτομα, εκ των οποίων περίπου οι μισοί ήταν εκπρόσωποι φορέων ασθενών από όλη την χώρα. Άλλα 706 άτομα παρακολούθησαν ζωντανά το Συνέδριο μέσω live streaming, ενώ ήδη τα videos των ομιλητών έχουν ξεπεράσει τα 3000 views.

 

 

 

 

 

PIP 2016