Σισμανόγλειο 3/4/2017

Σισμανόγλειο 3/4/2017 HCFA TEAM 15 Μαΐου, 2017

Σισμανόγλειο 3/4/2017

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης του Σισμανογλείου με την διεπιστημονική ομάδα από την εξειδικευμένη Μονάδα Κ.Ι. του Southampton στα πλαίσια διακρατικής συνεργασίας των δύο νοσοκομείων. 

Η διακρατική συνεργασία των νοσοκομείων του Southampton και του Σισμανογλείου ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία των 2 ελλήνων ασθενών Δημήτρη Κοντοπίδη & Γιάννη Σπίνου, όταν παρευρέθηκαν σε ένα Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κ.Ι. το 2014 στην Σερβία και γνώρισαν το Child Health International (CHI) έναν φιλανθρωπικό οργανισμό  που πραγματοποιούσε προγράμματα διασύνδεσης μεταξύ εξειδικευμένων κέντρων Κ.Ι. με μικρά ιατρεία κυρίως Βαλκανικών χωρών με σκοπό την ανάπτυξη τους.

Οι δύο ασθενείς ζήτησαν την υποστήριξή του, η οποία πράγματι και χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό κράτος, ξεκίνησε με συνεχή ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ των δύο νοσοκομείων, με τρομερά αποτελέσματα βελτίωσης. Η πρώτη τους επίσκεψη γνωριμίας και καταγραφής των υποδομών της μονάδας στο Southampton έγινε σε συνεργασία με την ελληνίδα ιατρό που βρισκόταν για χρόνια εκεί την κ. Βάλια Κεχαγιά. Η ίδια ήταν και ο ψυχή του εγχειρήματος, που ενέπνευσε και τους συναδέλφους της. Έτσι και με τον αιφνίδιο θάνατό της κας Κεχαγιά, η συνάδελφος της και Συντονίστρια στο Southampton, Dr Mary Carrol, ανέλαβε να πραγματοποιήσει το έργο με εξαιρετικό ζήλο και πολλαπλές επισκέψεις της μαζί με συναδέλφους της κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δωρεές στην μνήμη της κ. Κεχαγιά από την οικογένεια και συνάδελφους της στήριξαν την εκπαίδευση ελλήνων επιστημόνων υγείας, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της θέλησης και του οράματος. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Συνάντηση με την ομάδα της Dr Mary Carroll, Διευθύντριας της Μονάδας Κ.Ι. ενηλίκων του Southampton, στη Μονάδα Κ.Ι. ενηλίκων του Σισμανογλείου, τον μήνα Απρίλιο, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των δύο νοσοκομείων, που ξεκίνησε το 2013.