Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης νεφελοποιητών eflow και φυσιοθεραπειών μέσω ΕΟΠΥΥ

  • Αρχική
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης νεφελοποιητών eflow και φυσιοθεραπειών μέσω ΕΟΠΥΥ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης νεφελοποιητών eflow και φυσιοθεραπειών μέσω ΕΟΠΥΥ HCFA TEAM 19 Ιανουαρίου, 2020

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης νεφελοποιητών eflow και φυσιοθεραπειών μέσω ΕΟΠΥΥ

eflow eopyy F

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης νεφελοποιητών eflow και φυσιοθεραπειών για την Κυστική Ίνωση μέσω ΕΟΠΥΥ, μετά από τη συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κ.κ. Κοντοπίδη Δημήτρη, Σπίνου Άννας και Παληού Βασίλη με την Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ κα Καρποδίνη Θεανώ και την Προϊσταμένη Χορήγησης Φαρμάκων κα Κανή Χαρίκλεια.

 

eflow eopyy F

 

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποζημίωσης νεφελοποιητών eflow και φυσιοθεραπειών μέσω ΕΟΠΥΥ 

 

 

Αγαπητοί μας φίλοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας (δείτε εδώ), στις 19/11/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κ.κ. Κοντοπίδη Δημήτρη, Σπίνου Άννας και Παληού Βασίλη με την Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ κα Καρποδίνη Θεανώ και την Προϊσταμένη Χορήγησης Φαρμάκων κα Κανή Χαρίκλεια.

Είμαστε στη ευχάριστη  θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά την παραπάνω συνάντηση και μετά από συνεχή επικοινωνία και συνεργασία των εκπροσώπων του Συλλόγου μας με τα αρμόδια τμήματα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποζημίωσης των νεφελοποιητών eflow rapid και των αναλωσίμων τους καθώς και των αναπνευστικών φυσιοθεραπειών για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, όπως είχε και προσωπικά δεσμευτεί η Αντιπρόεδρος κα Καρποδίνη Θεανώ.

 

Φυσιοθεραπείες

Όσον αφορά τις φυσιοθεραπείες, έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση μπορούν να απευθύνονται στους θεράποντες ιατρούς τους για τη συνταγογράφηση έως 10 αναπνευστικών φυσιοθεραπειών ανά μήνα το έτος.

 

Νεφελοποιητές eflow και αναλώσιμα

Όσον αφορά τους νεφελοποιητές eflow rapid (pari) και τα αναλώσιμα τους, στις 28/11/2019 δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (δείτε την απόφαση εδώ), όπου καθορίζονται οι ανώτατες τιμές αποζημίωσης, ενώ το χρονικό διάστημα αντικατάστασης ορίζεται στα 4 έτη για τους νεφελοποιητές και στους 6 μήνες για τα αναλώσιμα.

Μετά από επικοινωνία με την Αντιπρόεδρο κα Καρποδίνη καθώς και το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΠΥΥ ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην δημοσίευση της παραπάνω απόφασης σε ΦΕΚ. Δεδομένου ότι τώρα πλέον υπάρχει ΦΕΚ (δείτε εδώ), είναι θέμα ημερών η ένταξη της αποζημίωσης των νεφελοποιητών και αναλωσίμων στα ηλεκτρονικά συστήματα συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς της πρόσβασης των ασθενών μας στους συγκεκριμένους νεφελοποιητές.

 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τα αρμόδια τμήματα, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο μέιλ του Συλλόγου μας cysticfibrosis.gr@gmail.com ή στην Γραμματεία του Συλλόγου μας στο 6944255853 (καθημερινές 11-3μμ).