Ξεκινά ο εμβολιασμός covid-19 για τους γονείς παιδιών με Κυστική Ίνωση κάτω των 16 ετών

  • Αρχική
  • Ξεκινά ο εμβολιασμός covid-19 για τους γονείς παιδιών με Κυστική Ίνωση κάτω των 16 ετών
Ξεκινά ο εμβολιασμός covid-19 για τους γονείς παιδιών με Κυστική Ίνωση κάτω των 16 ετών HCFA TEAM 12 Απριλίου, 2021

Ξεκινά ο εμβολιασμός covid-19 για τους γονείς παιδιών με Κυστική Ίνωση κάτω των 16 ετών

emvoliasmos goneis F1

Από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το νόσημα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού των υποκείμενων νοσημάτων της ομάδας Β’ καθώς και των γονέων/φροντιστών παιδιών κάτω των 16 ετών που δε μπορούν λόγω ηλικίας να εμβολιαστούν τα ίδια και πάσχουν από Κυστική Ίνωση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση/βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. 

 

emvoliasmos goneis F1

 

Ξεκινά ο εμβολιασμός covid-19 για τους γονείς παιδιών με Κυστική Ίνωση κάτω των 16 ετών

 

Μετά την έναρξη στις 22 Μαρτίου του εμβολιασμού covid-19 των ασθενών με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου της ομάδας Α και με την πλειοψηφία των ασθενών με Κυστική Ίνωση να έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου, περνάμε στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων με νοσήματα της ομάδας Β.

 

Στην ομάδα Β εντάσσονται και οι γονείς/φροντιστές παιδιών κάτω των 16 ετών, τα οποία πάσχουν από Κυστική Ίνωση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ή βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση και δεν μπορούν λόγω ηλικίας να εμβολιαστούν τα ίδια.

 

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το νόσημα η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για τα νοσήματα της ομάδας Β καθώς και για τους γονείς των ασθενών μας κάτω των 16 ετών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό οι γονείς μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή να επικοινωνούν με το θεράποντα παιδίατρο.

 

Με βάση την πρόσφατη Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υγείας και Επικρατείας (δείτε εδώ), δίνεται η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης προτεραιοποίησης από το θεράποντα ιατρό σε ειδική εφαρμογή για τους ασθενείς μας στους οποίους δεν έχει εμφανιστεί το ΑΜΚΑ τους στην προτεραιοποίηση προς εμβολιασμό, ενώ αιτήσεις προτεραιοποίησης μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά και από το θεράποντα παιδίατρο για τους γονείς, κηδεμόνες ή φροντιστές ασθενών με Κυστική Ίνωση κάτω των 16 ετών.