Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης!

  • Αρχική
  • Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης!
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης! HCFA TEAM 7 Μαρτίου, 2023

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης!

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά την 1η Απριλίου ο β’ κύκλος του προγράμματος ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης για ασθενείς με Κυστική Ίνωση και τους φροντιστές τους, που προσέφερε δωρεάν για πρώτη φορά πέρυσι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης σε μέλη μας σε όλη την Ελλάδα.

Μετά από τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος μας την περσινή χρονιά, τα οποία ανέδειξαν την ανάγκη έγκαιρης έναρξης της ψυχολογικής υποστήριξης για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και τους φροντιστές τους, στόχος του Συλλόγου μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και φέτος αυτή τη σημαντική δωρεάν παροχή στην κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και φέτος με τον συντονισμό της ψυχολόγου Dr. Dipl.-Psych. Σταυρούλας Ρακιτζή, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική της προσφορά.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;
Στις ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης μπορούν να συμμετέχουν ασθενείς με Κυστική Ίνωση και φροντιστές ασθενών (γονείς, σύντροφοι, συγγενείς, κλπ) απ’ όλη την Ελλάδα. Στόχος των ομάδων είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν και να ενδυναμωθούν στη διαχείριση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων που προέρχονται από τη νόσο, αλλά και στην αναπλαισίωση της ζωής τους στις νέες προκλήσεις και τα νέα δεδομένα.
Στον β’ κύκλο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν συνολικά 4 ομάδες: δύο νέες ομάδες για ασθενείς και φροντιστές που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα και δύο επαναληπτικές ομάδες για τους ασθενείς και φροντιστές που συμμετείχαν στο περσινό πρόγραμμα.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ;
Οι συναντήσεις θα γίνονται διαδικτυακά για όλους τους συμμετέχοντες μέσω του προγράμματος Zoom. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου 2023 έως και την 1η Ιουλίου 2023. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 13 συνεδρίες, διάρκειας 1 ώρας η καθεμία, 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο (εκτός από το Μεγάλο Σάββατο). Οι ώρες του προγράμματος για κάθε ομάδα διαμορφώνονται ως εξής:
-νέα ομάδα ασθενών (για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα): κάθε Σάββατο, 12.00- 13.00
-νέα ομάδα φροντιστών (για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα): κάθε Σάββατο, 13.00- 14.00
-επαναληπτική ομάδα ασθενών (για όσους συμμετείχαν πέρυσι στον α’ κύκλο του προγράμματος): κάθε Σάββατο, 14.00- 15.00
-επαναληπτική ομάδα φροντιστών (για όσους συμμετείχαν πέρυσι στον α’ κύκλο του προγράμματος): κάθε Σάββατο, 15.00-16.00

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε έως και τις 20 Μαρτίου τα στοιχεία σας στη φόρμα εδώ
 
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. του Συλλόγου 6944255853 ή στο μέιλ της ψυχολόγου κας Σταυρούλας Ρακιτζή srakitzi@gmail.com