Πρόγραμμα HIT-CF για σπάνιες μεταλλάξεις- Ενημέρωση Αυγούστου 2023

  • Αρχική
  • Πρόγραμμα HIT-CF για σπάνιες μεταλλάξεις- Ενημέρωση Αυγούστου 2023
Πρόγραμμα HIT-CF για σπάνιες μεταλλάξεις- Ενημέρωση Αυγούστου 2023 HCFA TEAM 30 Οκτωβρίου, 2023

Πρόγραμμα HIT-CF για σπάνιες μεταλλάξεις- Ενημέρωση Αυγούστου 2023

Εκ νέου υποβολή της κλινικής δοκιμής “Choices”στο CTIS, μετά την αρχική της απόρριψη, προετοιμάζει η ομάδα του ευρωπαϊκού προγράματος HIT-CF Europe, μεταδίδοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για την έναρξη της δοκιμής με την αρχή του νέου έτους.

Τα άτομα που έχουν επιλεγεί για τη δοκιμή στα συμμετέχοντα ευρωπαϊκά κέντρα, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά και το HIT-CF διαπραγματεύεται και με άλλους εταίρους για τη δημιουργία δοκιμών για όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο CHOICES. Στη μελέτη θα συμμετέχουν συνολικά 52 ασθενείς, που έχουν επιλεγεί από ευρωαπϊκά κέντρα, ενώ θα εξεταστεί η επίδραση ενός τριπλού συνδυασμού CFTR τροποποιητών στην αύξηση του αριθμού των λειτουργικών CFTR καναλιών στην επιφάνεια του κυττάρου. Επιπλέον ταυτόχρονα με τα δοκιμαζόμενα φάρμακα της μελέτης, δοκιμάστηκε στα οργανοειδή και η θεραπεία με Tezacaftor/Ivacaftor (Symkevi) και η εξατομικευμένη ανταπόκριση των οργανοειδών στο Symkevi έχει γνωστοποιηθεί στους συμμετέχοντες του προγράμματος HIT-CF που δεν είναι επιλέξιμοι για τη μελέτη “Choices”.

 

Διαβάστε περισσότερα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του στο ενημερωτικό δελτίο του HIT-CF για τον Αύγουστο 2023 στα Ελληνικά εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα HIT-CF Europe μπορείτε να βρείτε εδώ.