Βραβείο Teva Humanizing Award 2023 για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης

  • Αρχική
  • Βραβείο Teva Humanizing Award 2023 για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης
Βραβείο Teva Humanizing Award 2023 για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης HCFA TEAM 6 Δεκεμβρίου, 2023

Βραβείο Teva Humanizing Award 2023 για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης

Το βραβείο Teva Humanizing Health Award 2023 κέρδισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης για τη νέα δράση Γραμμή Υποστήριξης για την Κυστική Ίνωση “Απεριόριστη Ανάσα”, που θα υλοποιηθεί από τις αρχές του νέου έτους.

H Γραμμή Υποστήριξης θα αποτελέσει την πρώτη helpline στην Ελλάδα, που θα απευθύνεται στοχευμένα στην πιο συχνή κληρονομική νόσο της Κυστικής Ίνωσης, με πάνω από μισό εκαττομύριο φορείς της νόσου και 850 ασθενείς στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, που αναπτύσσει ο Σύλλογος τα 2 τελευταία έτη. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής εξειδικευμένη ψυχολόγος θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και πληροφόρηση σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση, φροντιστές, συγγενείς, φίλους, ασυμπτωματικούς φορείς, αλλά και σε οποιονδήποτε επηρεάζεται άμεσα ή έμμεσα από τη νόσο. Η νέα τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης για την Κυστική Ίνωση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τους καλούντες, που θα τους βοηθήσει να βγουν από την εσωστρέφεια που δημιουργεί η νόσος και να διαχειριστούν καλύτερα το ψυχολογικό βάρος, σε περίπτωση που δεν έχουν κοντά τους εξειδικευμένα κέντρα ή διστάζουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης του Συλλόγου μας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παρασχεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα  στην κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης της χώρας μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Teva Pharmaceuticals και όλους τους εργαζόμενους της για την υποστήριξή της προς τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση!

O Nikolay Hadjidontchev, Γενικός Διευθυντής της Teva Ελλάδας, δήλωσε σχετικά : «Στόχος της Teva και όλων των εργαζομένων μας, ήταν, είναι και θα είναι η βελτίωση της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Περίπου διακόσια εκατομμύρια άνθρωποι σε εξήντα χώρες επωφελούνται καθημερινά από τα προϊόντα της Teva. Τα Παγκόσμια βραβεία Humanizing Health είναι η έμπρακτη απόδειξη μιας προσπάθειας, πέρα από την φαρμακευτική αγωγή, στης οποίας το επίκεντρο βρίσκεται ο ασθενής και διοργανώθηκαν στην Ελλάδα για 3η συνεχόμενη χρονιά.»

Η Ιωάννα Καρώνη, Communication & Patient Support Manager Teva, δήλωσε: «Πριν από τρία χρόνια η Teva πήρε μια κοινωνική πρωτοβουλία και έδωσε μια υπόσχεση απέναντι στον άνθρωπο: Να στέκεται έμπρακτα δίπλα σε κάθε ασθενή, να υποστηρίζει και να προσφέρει στον δύσκολο αγώνα των συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους. Είμαι βαθιά συγκινημένη που συνεχίζουμε να τηρούμε αυτή μας την υπόσχεση και συνδράμουμε, έστω και λίγο, στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ασθενών.»

* Η Teva Pharmaceuticals μέσα από το πρόγραμμα Humanizing Health βράβευσε 6 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, για δράσεις τους στον τομέα της υγείας. Ο θεσμός αυτός, αποτελεί μια κοινωνική πρωτοβουλία της Teva που αναγνωρίζει, προωθεί και επιβραβεύει νέες δράσεις στον τομέα της υγείας, οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τους νικητές ανέδειξαν οι εργαζόμενοι της Teva, οι οποίοι ψήφισαν τα προγράμματα που επιβραβεύτηκαν.