5 δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα “Κυστική Ίνωση” για επαγγελματίες υγείας

  • Αρχική
  • 5 δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα “Κυστική Ίνωση” για επαγγελματίες υγείας
5 δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα “Κυστική Ίνωση” για επαγγελματίες υγείας HCFA TEAM 1 Φεβρουαρίου, 2024

5 δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα “Κυστική Ίνωση” για επαγγελματίες υγείας

5 δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα με θέμα “Κυστική Ίνωση” για επαγγελματίες υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση με τη νόσο των επαγγελματιών υγείας εκτός των Κέντρων Κυστικής Ίνωσης διοργανώνει το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων της Πνευμονολογικής Κλινικής ΑΠΘ του “Γ. Παπανικολάου”, σε συνεργασία με τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του “Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης” και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Α.Π.Θ., η θεαματική βελτίωση του προσδόκιμου επιβίωσης των ασθενών με Κυστική Ίνωση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ενηλίκων ασθενών, που πλέον υπερβαίνει αυτόν των παιδιών και στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σημαντική την ενημέρωση του κάθε πνευμονολόγου, αλλά και παιδιάτρων και άλλων επαγγελματιών υγείας, πάνω στο θέμα ώστε να διευκολυνθεί η προσέγγιση ασθενών με Κυστική Ίνωση σε επίπεδο είτε εξωτερικών ιατρείων είτε τμημάτων επειγόντων περιστατικών.
 
Τα μαθήματα θα γίνουν δωρεάν από επαγγελματίες υγείας με ενασχόληση με την Κυστική Ίνωση από 7/2 ως 3/4/2024, στις 6.00μμ, διαδικτυακά και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 
Η σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ στο https://www.med.auth.gr/article/seira-mathimaton-me-thema-kystiki-inosi
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων με τους ομιλητές εδώ.
 
Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες υγείας μπορούν να κάνουν δωρεάν εγγραφή εδώ.