Εφαρμογή παροχών ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους ταμείων Υπουργείου Εθνικής Αμύνης

  • Αρχική
  • Εφαρμογή παροχών ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους ταμείων Υπουργείου Εθνικής Αμύνης
Εφαρμογή παροχών ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους ταμείων Υπουργείου Εθνικής Αμύνης HCFA TEAM 15 Μαρτίου, 2024

Εφαρμογή παροχών ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους ταμείων Υπουργείου Εθνικής Αμύνης

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας εφαρμόζονται στους ασφαλισμένους των ταμείων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης οι διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Με τη νέα απόφαση (δείτε εδώ) επιλύεται το θέμα που αντιμετωπίζαν πολλές οικογένειες ασθενών μας και αποκαθίσταται η ισότιμη πρόσβαση τους στις παροχές υγείας, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι στα ταμεία στρατού ασθενείς και φροντιστές ασθενών με Κυστική Ίνωση να δικαιούνται τις παροχές του ΕΟΠΥΥ για την Κυστική Ίνωση, όπως επίδομα αεροθεραπείας, φυσιοθεραπείες, σκευάσματα ειδικής διατροφής, νεφελοποιητές, κλπ.

Ως γνωστόν, στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ περιέχονται όλες οι πολυπόθητες διατάξεις που αφορούν τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, τις οποίες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης είχε διεκδικήσει από το 2014 με σειρά επιστολών και συναντήσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς. Δείτε αναλυτικά τις παροχές υγείας για την Κυστική Ίνωση εδώ