Ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος ομάδων ψυχοθεραπείας

  • Αρχική
  • Ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος ομάδων ψυχοθεραπείας
Ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος ομάδων ψυχοθεραπείας HCFA TEAM 21 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος ομάδων ψυχοθεραπείας

Με θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος ομάδων ψυχοθεραπείας ασθενών με Κυστική Ίνωση και των φροντιστών τους, αποδεικνύοντας ότι η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αποτελεσματικής διαχείρισης της νόσου. Οι ομάδες εντάσσονται στις δράσεις του βραβευμένου με Bronze Healthcare Award 2023 προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης “Απεριόριστη Ανάσα”, που αναπτύσσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης από το 2022.

Οι ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης προσφέρονται δωρεάν στα μέλη του Συλλόγου απ’ όλη την Ελλάδα, υπό τον εθελοντικό συντονισμό, καθοδήγηση και επιστημονική υποστήριξη της ψυχολόγου και γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπεύτριας Dr. Dipl.-Psych. Σταυρούλας Ρακιτζή, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική της προσφορά προς τα μέλη του Συλλόγου. Περισσότερα για τις ομάδες εδώ.

Ο 3ος κύκλος των ομάδων ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2024 και ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου 2024. Πραγματοποιήθηκαν 13 συναντήσεις, διαδικτυακά μέσω zoom, 1 φορά την εβδομάδα, με διάρκεια 1,30 ώρες. Διαβάστε τα αποτελέσματα εδώ.

Το ενδιαφέρον, η μεγάλη συμμετοχή των μελών μας και τα θετικά αποτελέσματα ενισχύουν τη δέσμευση του Συλλόγου να συνεχίσει και το επόμενο έτος τη δωρεάν παροχή ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης για τους ασθενείς μας και τους φροντιστές τους πανελλαδικά. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στον 4ο κύκλο του προγράμματος των ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί το 2025, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα εδώ και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.