Πρόκληση Ι.Σ.Α. σε Συλλόγους Ασθενών – Νομοσχέδιο Π.Φ.Α. (2)

  • Αρχική
  • Πρόκληση Ι.Σ.Α. σε Συλλόγους Ασθενών – Νομοσχέδιο Π.Φ.Α. (2)
Πρόκληση Ι.Σ.Α. σε Συλλόγους Ασθενών – Νομοσχέδιο Π.Φ.Α. (2) HCFA TEAM 15 Μαΐου, 2017

Πρόκληση Ι.Σ.Α. σε Συλλόγους Ασθενών – Νομοσχέδιο Π.Φ.Α. (2)

 Οι Δημήτρης Κοντοπίδης και Κωνσταντίνος Σταρδέλης συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) με εκπροσώπους από Συλλόγους Ασθενών και Επιστημονικούς-Επαγγελματικούς Φορείς, αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στα γραφεία του Ι.Σ.Α.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΑΠΌ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

Οι Δημήτρης Κοντοπίδης και Κωνσταντίνος Σταρδέλης συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) με εκπροσώπους από Συλλόγους Ασθενών και Επιστημονικούς-Επαγγελματικούς Φορείς, αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στα γραφεία του Ι.Σ.Α. στις 11/5/2017.

 

‘’Είναι ευχάριστη έκπληξη το κάλεσμα των ασθενών για πρώτη φορά σε διάλογο, παρά την καθυστέρηση, και το κρατούμε ως θετική κίνηση. Αναμένουμε τις παρατηρήσεις του Ι.Σ.Α., αναφορικά με το νομοσχέδιο, ανά άρθρο, ώστε να εκφέρουμε εμπεριστατωμένη άποψη.’’, ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Δημήτρη Κοντοπίδη.

 

Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η αναγκαιότητα δόμησης ενός Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με τη συμμετοχή των ασθενών στη λήψη των αποφάσεων.

Οι εκπρόσωποι του Ι.Σ.Α. ανέφεραν τα προβλήματα που εντοπίζουν στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί αναφορικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εστιάζοντας στη δυσκολία που δημιουργεί η αναγκαστική παρουσία του Οικογενειακού Ιατρού στη δρομολόγηση του ασθενούς στο σύστημα υγείας. Ο κ. Βασιλείου, Γενικός Γραμματέας του Ι.Σ.Α. ανέφερε: “Ο οικογενειακός ιατρός πρέπει να είναι δικαίωμα του ασθενή και όχι υποχρέωσή του.”

Κατόπιν συζήτησης, καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των εκπροσώπων φορέων, με ενδεχόμενη τη διενέργεια εκ νέου συνάντησης σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.