Ευρωπαϊκή Αναπνευστική Κοινότητα – ERS Ιούνιος 2018

  • Αρχική
  • Ευρωπαϊκή Αναπνευστική Κοινότητα – ERS Ιούνιος 2018
Ευρωπαϊκή Αναπνευστική Κοινότητα – ERS Ιούνιος 2018 HCFA TEAM 23 Σεπτεμβρίου, 2018

Ευρωπαϊκή Αναπνευστική Κοινότητα – ERS Ιούνιος 2018

 

2018 ERS Presidential Summit

 

Με μία συγκλονιστική παρουσίαση, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρης Κοντοπίδης στην Διάσκεψη κορυφής της Ευρωπαϊκής Αναπνεστικής Κοινότητας (ERS) που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Ιουνίου στην Αθήνα. Μια θετική ανταπόκριση, στο κάλεσμα της καθηγήτριας και Προέδρου του ERS (2017-18) Mina Gaga, με σκοπό να αναδείξει την αναγκαιότητα της συμμετοχής των ασθενών στο σχεδιασμό και την παροχή συστημάτων υψηλής ποιότητας περίθαλψης.

 

 

 

‘’I want to thank you wholeheartedly for your moving and inspiring presentations that put a face to disease and make us all work harder to support you and to get solutions for health. You change the way people think about the disease, you encourage your fellow patients and you change the minds and the hearts in society. Thank you, the summit was a success because of you’’

 

Mina Gaga MD, PhD

ERS President 2017-2018

‘’Η ευχαριστήρια δήλωση της Minas Gagga, η εμπιστοσύνη και υποστήριξη της μας δίνει κουράγιο και όρεξη να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει, αναφορικά με τις αναπνευστικές παθήσεις και την Κυστική Ίνωση. Με συνεχή μας εκπαίδευση ως εκπρόσωποι των ασθενών, με στρατηγική, με συνεργασίες και προτάσεις αντί για διαμαρτυρίες και καταγγελίες.’’

 

Δημήτρης Κοντοπίδης,
Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

Φέτος, η διάσκεψη κορυφής επικεντρώθηκε στον «Επανασχεδιασμό του μέλλοντος της περίθαλψης των ασθενών» και προήδρευσε η πρόεδρος του ERS, καθηγήτρια Mina Gaga.

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, μια ομάδα ασθενών από το δίκτυο οργανώσεων ασθενών του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Πνευμονοπάθειας ανταποκρίθηκε σε μια έρευνα που ρώτησε για το τι επηρεάζει αυτή τη στιγμή τη φροντίδα τους. Η ημερήσια διάταξη της διάσκεψης κορυφής αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες και τις τάσεις που εντοπίστηκαν στην έρευνα ασθενών, μέσω συζήτησης με πολλούς ενδιαφερομένους, συνόδων ξεμπλοκαρίσματος και μαρτυριών ασθενών.

Ένας αριθμός υποστηρικτών ασθενών και εμπειρογνώμονες του αναπνευστικού συστήματος κλήθηκαν να παρουσιάσουν βασικά θέματα υγείας επικεντρώνοντας στη σημασία της ενσωμάτωσης της φωνής και των προτεραιοτήτων των ασθενών στο σχεδιασμό και την παροχή συστημάτων υψηλής ποιότητας περίθαλψης.  Η ημερήσια διάταξη οδηγήθηκε από ασθενείς και χαρακτήρισε ορισμένα άτομα που μιλούσαν για τις προσωπικές τους ιστορίες για να συμβάλουν στη συζήτηση για το μέλλον της περίθαλψης των ασθενών.

Η σύνοδος κορυφής ξεκίνησε με τις παρατηρήσεις της καθηγήτριας Mina Gaga, οι οποίες έθεσαν τη σκηνή σε σχέση με τις μελλοντικές απειλές και τις τρέχουσες λύσεις για την υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη. H καθηγήτρια Mina Gaga Gaga δήλωσε: “Πρέπει να συνεργαστούμε στενά, με όλους τους ενδιαφερόμενους, για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ασθενών και να οργανώσουμε την υγειονομική περίθαλψη με αποτελεσματικό, προσβάσιμο και αποδοτικό τρόπο, με ανθρώπινο πρόσωπο”.

 

Η διάσκεψη κορυφής ήταν ένας ανοιχτός διάλογος με τους ασθενείς, τους γιατρούς, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τη βιομηχανία φαρμακευτικών και ιατρικών τεχνολογιών, όλους τους ενδιαφερόμενους.