Νέα πρόσληψη πνευμονολόγου στην Μονάδα Κ.Ι. στο Σισμανόγλειο

  • Αρχική
  • Νέα πρόσληψη πνευμονολόγου στην Μονάδα Κ.Ι. στο Σισμανόγλειο
Νέα πρόσληψη πνευμονολόγου στην Μονάδα Κ.Ι. στο Σισμανόγλειο HCFA TEAM 4 Οκτωβρίου, 2018

Νέα πρόσληψη πνευμονολόγου στην Μονάδα Κ.Ι. στο Σισμανόγλειο

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η πρόσληψη μόνιμου πνευμονολόγου- Επιμελητού Β’ για τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων του Σισμανογλείου. Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχή παρέμβαση, ύστερα από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των εκπροσώπων του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με την Διευθύντρια της Μονάδας Κυστικής Ίνωσης του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, κα Διαμαντέα αλλά και των αρμόδιων φορέων.

 

 

 

Νέα πρόσληψη πνευμονολόγου
στην Μονάδα Κυστικής Ίνωσης στο Σισμανόγλειο.

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η πρόσληψη μόνιμου πνευμονολόγου- Επιμελητού Β’ για τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων του Σισμανογλείου. Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχή παρέμβαση, ύστερα από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των εκπροσώπων του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με την Διευθύντρια της Μονάδας Κυστικής Ίνωσης του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, κα Διαμαντέα αλλά και των αρμόδιων φορέων. **

 

Με την αρχή του φθινοπώρου, η νέα Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κα Σπίνου Άννα, μαζί με τον Γ.Γραμματέα κ. Παληό Βασίλη και τον Επίτιμο πλέον Πρόεδρο κ. Κοντοπίδη Δημήτρη υποδέχτηκαν θερμά τη νέα πνευμονολόγο, κα Σταγάκη Ελένη. Η κα Σταγάκη ανέλαβε καθήκοντα στις 7 Αυγούστου 2018 στη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης, η οποία πλέον αριθμεί περισσότερους από 250 ενήλικες ασθενείς. Μαζί με τις ευχές καλωσορίσματος, εξέφρασαν την δέσμευση για συνεχή υποστήριξή για περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος μέχρι να φτάσει να τηρεί τα ευρωπαϊκά στάνταρ που έχει η οφείλει να έχει η κάθε μονάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μονάδα ενηλίκων του Σισμανογλείου προστίθενται συνεχώς νέοι ασθενείς από τα παιδιατρικά τμήματα και καθώς σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα Μονάδων Κ.Ι. ανά 100 ασθενείς αντιστοιχεί μόλις 1 ιατρός, θα χρειαστούμε την πρόσληψη και 3ου πνευμονολόγου από το 2019.

 

Ταυτόχρονα μια ακόμη επιτυχία είναι η στελέχωση της μονάδας μας για ένα έτος, από την πνευμονολόγο κα Μπουργάνη Ειρήνη, μέσω υποτροφίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

 

Τέλος την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων μας  με την νέα υπεύθυνη για την κατ’οίκον νοσηλεία στο Σισμανόγλειο, κα Καλλιανίδου Ευαγγελία. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 2,5 χρόνια και προσδοκούμε να καταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαδικασίες για την έναρξη της κατ’ οίκον νοσηλείας στην μονάδα Κ.Ι. Σισμανογλείου. Ένας θεσμός ο οποίος θα αποσυμφορήσει την μονάδα αλλά και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά θεσμικά για  ενήλικες ασθενείς με ΚΙ στην Ελλάδα.

Οι συνεχείς προσπάθειες, οι άμεσες παρεμβάσεις και η συνεργασία των εκπροσώπων του Συλλόγου μας και των ιατρών μας, συνεχίζουν να αποδίδουν.  Με την ίδια επιμονή και στρατηγικό σχεδιασμό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να συμβάλουμε σε λύσεις που θα βελτιώνουν το προσδόκιμο και ποιότητα ζωής των ασθενών με κυστική Ίνωση.

 

**Δείτε παλαιότερη σχετική  ανακοίνωση με την πορεία των προσπαθειών μας εδώ.