Ελλείψεις σε Creon και Tobi podhaler

  • Αρχική
  • Ελλείψεις σε Creon και Tobi podhaler
Ελλείψεις σε Creon και Tobi podhaler HCFA TEAM 13 Ιουνίου, 2020

Ελλείψεις σε Creon και Tobi podhaler

Μετά από αναφορές ασθενών μας για ελλείψεις στα φάρμακα Creon και Tobi podhaler, επικοινωνήσαμε με την φαρμακευτική εταιρεία η οποία διαθέτει τα συγκεκριμένα φάρμακα στη χώρα μας και ενημερώθηκαμε ως εξής.

 

 

10/6/2020

 

 

Ελλείψεις σε Creon και Tobi podhaler

 

Αγαπητοί μας ασθενείς και γονείς,

Μετά από αναφορές ασθενών μας για ελλείψεις στα φάρμακα Creon και Tobi podhaler, επικοινωνήσαμε με την φαρμακευτική εταιρεία η οποία διαθέτει τα συγκεκριμένα φάρμακα στη χώρα μας και ενημερώθηκαμε ως εξής: 

 

Ελλείψεις Creon 

Σχετικά με το Creon, οι ελλείψεις κυρίως των σκευασμάτων Creon 150mg (10.000 μονάδες) παρουσιάστηκαν λόγω της έντονα αυξημένης συνταγογράφησης του συγκεκριμένου σκευάσματος από τους γιατρούς των παιδιατρικών τμημάτων ΚΙ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα της πανδημίας, ενώ μας διαβεβαίωσαν ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αποκατασταθούν πλήρως οι προμήθειες των φαρμάκων σε όλες τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία της χώρας. 

 

Ελλείψεις Tobi Podhaler

Σχετικά με το Tobi Podhaler, το οποίο διατίθεται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, μας ενημέρωσαν ότι έχουν εκτελεστεί όλες οι παραδόσεις σε όλα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ της χώρας και δεν βρίσκεται σε εκκρεμότητα κάποια παραγγελία.

 

Αναφορές ελλείψεων:

Για να μπορέσουμε να έχουμε τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, χρειαζόμαστε τις δικές σας αναφορές. Όσοι λοιπόν εντοπίζετε οποιαδήποτε καθυστέρηση ή έλλειψη και με τα συγκεκριμένα σκευάσματα, μπορείτε να στέλνετε στο email του Συλλόγου μας cysticfibrosis.gr@gmail.com, αναφέροντας το όνομα του φαρμάκου που βρίσκεται σε έλλειψη, την περιοχή καθώς και την χρονική περίοδο που έχει παρουσιαστεί η έλλειψη. π.χ. «ΚΑΘΥΣΤΕΡΉΣΕΙΣ ΣΕ CREON/TOBIPODHALER» κ.λ.π  συμπληρώνοντας το παρακάτω πινακάκι: 

Φάρμακο που έχει καθυστέρηση:

π.χ.  Tobi Podhaler

Φαρμακείο: 

π.χ.  ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας

Περίοδος/Ημερομηνίες: 

π.χ. Τελευταία παραλαβή  2 Φεβρουαρίου, καθυστέρηση 2 μηνών