ELF Patient Networking Day 2023

ELF Patient Networking Day 2023 HCFA TEAM 11 Σεπτεμβρίου, 2023

ELF Patient Networking Day 2023

Με poster για το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης συμμετείχε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης στην ετήσια εκδήλωση του European Lung Foundation “ΕLF Patient Networking Day 2023”, που πραγματοποιήθηκε υβριδικά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο Μιλάνο. 

Το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης του Συλλόγου μας αποτελείται από τις ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης για ενήλικες ασθενείς και φροντιστές και τα διαδικτυακά μηνιαία coffee breaks υποστήριξης της κοινότητας. Οι ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης πραγματοποιούνται υπό τον εθελοντικό συντονισμό της ψυχολόγου Dr Dipl.-Psych. Σταυρούλας Ρακιτζή, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική της προσφορά.

Ο Σύλλογος μας παρουσίασε τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και τους φροντιστές τους, κατά τα έτη 2022-2023 από την Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Άννα Σπίνου. 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα του ELF εδώ.  Το poster του Συλλόγου μας εδώ και τα poster όλων των συλλόγων ασθενών εδώ.

Η φετινή εκδήλωση επικεντρώθηκε σε θέματα της συμμετοχής του ασθενούς και του κοινού στην έρευνα και την ψυχική υγεία, και περιλάμβανε παρουσιάσεις από ειδικούς στους συγκεκριμένους τομείς και την εμπειρία των συλλόγων ασθενών σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν.