Ημερίδα Μεταμόσχευσης Πνευμόνων ΕΟΜ 2024

  • Αρχική
  • Ημερίδα Μεταμόσχευσης Πνευμόνων ΕΟΜ 2024
Ημερίδα Μεταμόσχευσης Πνευμόνων ΕΟΜ 2024 HCFA TEAM 13 Απριλίου, 2024

Ημερίδα Μεταμόσχευσης Πνευμόνων ΕΟΜ 2024

Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου, συμμετείχε στην επιτυχημένη Ημερίδα Μεταμόσχευσης Πνευμόνων, με θέμα: «Mεταμόσχευση Πνευμόνων ως Θεραπευτική επιλογή στα νοσήματα του αναπνευστικού-Ο κομβικός ρόλος του Πνευμονολόγου», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, στο Αμφιθέατρο «Γ. Π. Λιβανός» του νοσοκομείου “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”.

Η διοργάνωση έγινε από την Πολυδύναμη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Η Ημερίδα περιελάμβανε πλούσια θεματολογία με ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου των μεταμοσχεύσεων πνευμόνων της χώρας μας, οι οποίοι παρουσίασαν ενδιαφέροντα θέματα, όπως διαδικασίες παραπομπής των ασθενών στο πρόγραμμα μεταμόσχευσης πνευμόνων, follow up μεταμοσχευμένων ασθενών, τελευταίες εξελίξεις και προσδοκώμενα αποτελέσματα μεταμοσχεύσεων πνευμόνων στην Ελλάδα, κλπ. Ταυτόχρονα εξειδικευμένοι πνευμονολόγοι ανέλυσαν τις ενδείξεις παραπομπής σε επιμέρους πνευμονολογικά νοσήματα, όπως Κυστική Ίνωση, Πνευμονική υπέρταση, ΧΑΠ, διάμεσες πνευμονοπάθειες. Για την Κυστική Ίνωση μίλησε η Υπεύθυνη της Μονάδας Κ.Ι. του Σισμανόγλειου αναφέροντας τις τελευταίες εξελίξεις στη νόσο και τις επικαιροποιημένες ενδείξεις παραπομπής των ασθενών μας στο πρόγραμμα μεταμόσχευσης πνευμόνων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα με τους ομιλητές της Ημερίδας μπορείτε να βρείτε εδώ.