Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης 2016 – διάκριση για την Ελλάδα! (2)

  • Αρχική
  • Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης 2016 – διάκριση για την Ελλάδα! (2)
Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης 2016 – διάκριση για την Ελλάδα! (2) HCFA TEAM 12 Ιουνίου, 2016

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης 2016 – διάκριση για την Ελλάδα! (2)

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης 2016 – διάκριση για την Ελλάδα!

Για μία ακόμη χρονιά η ελληνική αποστολή, με επιστήμονες υγείας και εκπροσώπους ασθενών με Κυστική Ίνωση συμμετείχε στο 39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης που διεξήχθη στη Βασιλεία της Ελβετίας από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου με τη συμμετοχή για αυτή τη χρονιά περισσότερων απο 2.000 επιστημόνων υγείας.

Σπουδαία διάκριση για την ελληνική επιστημονική κοινότητα ήταν η βράβευση του Poster της Γ’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Τσανάκα και την Επίκ. Καθηγήτρια κα Χαζτηαγόρου στην τελετή λήξης, όπου βραβεύτηκαν τα 5 καλύτερα πόστερ από τα 269 που υπήρχαν στο συνέδριο, ένα για κάθε θεματική ενότητα.

 

 

Η ελληνική αποστολή με τους εκπροσώπους ασθενών με Κυστική Ίνωση και τους επιστήμονες υγείας στο  39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης.

 
Σπουδαία διάκριση για την ελληνική επιστημονική κοινότητα ήταν η βράβευση του Poster της Γ’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Τσανάκα και την Επίκ. Καθηγήτρια κα Χαζτηαγόρου στην τελετή λήξης, όπου βραβεύτηκαν τα 5 καλύτερα πόστερ από τα 269 που υπήρχαν στο συνέδριο, ένα για κάθε θεματική ενότητα.

 

 

39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης στη Βασιλεία Ελβετίας

Για μία ακόμη χρονιά η ελληνική αποστολή, με επιστήμονες υγείας και εκπροσώπους ασθενών με Κυστική Ίνωση συμμετείχε στο 39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης που διεξήχθη στη Βασιλεία της Ελβετίας από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου με τη συμμετοχή για αυτή τη χρονιά περισσότερων απο 2.000 επιστημόνων υγείας.

Σπουδαία διάκριση για την ελληνική επιστημονική κοινότητα ήταν η βράβευση του Poster της Γ’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Τσανάκα και την Επίκ. Καθηγήτρια κα Χαζτηαγόρου στην τελετή λήξης, όπου βραβεύτηκαν τα 5 καλύτερα πόστερ από τα 269 που υπήρχαν στο συνέδριο, ένα για κάθε θεματική ενότητα.

 

 

Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου

Το κοινό παρακολούθησε τη βράβευση της Καθηγήτριας Diana Bilton από την Καθηγήτρια KrisDeBoek, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης ECFS, για τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και την εξαιρετική της συμβολή όσον αφορά τη φροντίδα ενηλίκων με κυστική ίνωση και την πορεία της ως Διευθύντρια στο μεγαλύτερο κέντρο κυστικής ίνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Royal Brompton Hospital. Ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το βραβείο “υποστήριξης ασθενών” από τον Eυρωπαϊκό Σύλλογο ασθενών Κυστικής Ίνωσης, CFEurope. Η Πρόεδρος του CFEurope και του Ολλανδικού Συλλόγου Κ.Ι. Jacquelien Noordhoek  βράβευσε την Snezana Bojcin, από τον Σύλλογο Κ.Ι. των Σκοπίων, για την εξαιρετική προσπάθεια της και την υποστήριξη των ασθενών με Κ.Ι. στην χώρα της αναδεικνύοντας την ανάγκη για αποτελεσματική εκπροσώπηση των ασθενών.

 

 

Τελετή έναρξης- Βραβείο CFEuropeAdvocacy

 

Στη συνέχεια της τελετής

αλλά και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου δόθηκε μεγάλη έμφαση στην εξατομίκευση της θεραπείας, καθώς η θεραπεία για να είναι αποτελεσματική πρέπει να είναι εξατομικευμένη και μοναδική για κάθε ασθενή.Μετά τις ανακαλύψεις των καινοτόμων θεραπειών που στοχεύουν στις μεταλλάξεις έχει πλέον δοθεί μεγάλη σημασία στις κλινικές μελέτες καθώς και στη συμμόρφωση του ασθενούς. Ο οργανισμός Κ.Ι. της Αγγλίας CF TRUST παρουσίασε μια ειδική φόρμα παρακολούθησης και σύγκρισης δεδομένων του registry τόσο από επιστήμονες Υγείας αλλά και από τους ίδιους τους ασθενείς τονίζοντας τη σημασία της ενεργής συμμετοχής των ασθενών στη θεραπεία, στα αποτελέσματά της αλλά και τις κλινικές μελέτες. Τέλος, πλήθος από παρουσιάσεις και workshops με διάφορα θέματα σχετικά με φυσιοθεραπεία, άσκηση, διατροφή και ψυχολογία παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πολύ-συστηματικότητα της νόσου.

Η κα Χατζηαγόρου Ελπίδα από το τμήμα Κ.Ι παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συμμετείχε με τον κ. Τσανάκα Ιωάννη σε 3 ομιλίες και 2 poster, με βράβευση ως ένα από τα πέντε καλύτερα poster ανάμεσα στα 269 του Συνεδρίου!

 

Η ελληνική επιστημονική κοινότητα

συμμετείχε και φέτος ενεργά όχι μόνο με πόστερ, αλλά και με παρουσιάσεις και διαλέξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την κα Χατζηαγόρου από το τμήμα Κ.Ι παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα με πόστερ συμμετείχαν: o κ. Καδίτης από το τμήμα παίδων Κ.Ι. του Παίδων- Αγ.Σοφία, ο κ. Κότσιφας και η κα Διαμαντέα από τη μονάδα ενηλίκων Κ.Ι. του Σισμανόγλειου, η κα Φωτουλάκη από το τμήμα Κ.Ι. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και η κα Χατζηαγόρου από το τμήμα Κ.Ι. παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα το πόστερ της ομάδας του κ. Τσανάκα βραβεύτηκε ως ένα από τα 269 καλύτερα πόστερ που υπήρχαν στο συνέδριο!

Η Πρόεδρος του CFEuropeJacquelienNoordhoek και η γραμματέας HildedeKeyser με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρη Κοντοπίδη και τη γραμματέα Άννα Σπίνου

 

Η ελληνική αποστολή των εκπρόσωπων των ασθενών με Κ.Ι.

παρευρέθηκε δύο μέρες πριν την επίσημη έναρξη του επιστημονικού συνεδρίου συμμετέχοντας στις εργασίες του Eυρωπαϊκού Συλλόγου ασθενών Κυστικής Ίνωσης, CFEurope. Η Ρούλα Τζώνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ι. Β. Ελλάδος, ο Δημήτρης Κοντοπίδης και η Άννα Σπίνου, Πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα του Πανελλήνιου Συλλόγου Κ.Ι., περιέγραψαν τις δράσεις και τα προβλήματα που εξελίχθηκαν στη χώρα μας την χρονιά που πέρασε, ενώ δέχθηκαν ιδιαίτερα  συγχαρητήρια για τη διοργάνωση του Συνεδρίου “Φυσιοθεραπεία και Άσκηση στην Κ.Ι.“, για το αποτελεσματικό τους έργο αλλά και για τη συμμετοχή τους στις δράσεις της Ευρωπαϊκής κοινότητας καθώς και για την έγκαιρη πληροφόρηση που παρέχουν. Ο Δημήτρης Κοντοπίδης, ως μέλος της επιτροπής της PTC για το φάρμακο Ataluren, συμμετείχε επίσης στην ενημερωτική συνάντηση για το Ataluren που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή και ενημέρωση σχετικά με την πορεία έγκρισης του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Στην ελληνική αποστολή εκτός από τους εκπροσώπους ασθενών, συμμετείχαν ο φυσιοθεραπευτής Σταύρος Γιανακουλάκος και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Δημόσια Υγεία Ελένη Ατσαβέ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κ.Ι. κάθε χρόνο στοχεύει στην ενεργή συμμετοχή περισσότερων εκπροσώπων αλλά και επιστημόνων υγείας με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση. Η Ελένη Ατσαβέ, ως υπεύθυνη επικοινωνίας του Συλλόγου αλλά και με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία, συμμετείχε ως η πρώτη εθελόντρια Ελληνίδα σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ταυτόχρονα, ο Σταύρος Γιαννακουλάκος, φυσιοθεραπευτής και επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε ειδικό διήμερο σεμινάριο- workshop με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην φυσιοθεραπεία, όπου μάλιστα όπως ανέφερε ο ίδιος οι μέθοδοι φυσικοθεραπείας που εφαρμόζονται στη χώρα μας συνάδουν με τις σύγχρονες τεχνικές των ευρωπαϊκών δεδομένων.

Οι νεότερες εξελίξεις από το ECFS 2016 θα παρουσιαστούν από την ελληνική επιστημονική κοινότητα στην καθιερωμένη ετήσια Ημερίδα Νοεμβρίου 2016.

————————————–

Η ελληνική επιστημονική κοινότητα συζητά τις νέες ιατρικές εξελίξεις του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου που θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα στην καθιερωμένη Ημερίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Κ.Ι. τον Νοέμβριο.

 

Ηλεκτρονικό παιχνίδι για τα παιδιά με Κυστική Ίνωση! Φυσάς- πηδάς, φυσάς-κάνεις βουτιά, φυσάς-περνάς στην πίστα. Τα αποτελέσματα μπορούν να σταλθούν και άμεσα στον παιδίατρο!
Σύντομα στην αγορά!

 

Στο περίπτερο της Vertex η απόλυτη ”διάδραση”!

 

Στο περίπτερο της Vertex η απόλυτη ”διάδραση”! Διαλέγεις τις προσωπικές σου μεταλλάξεις σου μία- μία και ενημερώνεσαι ακριβώς για το πρόβλημα στην παραγωγή πρωτεΐνης!

 

Η ελληνική αποστολή με την Άννα Σπίνου (Γραμματέα Πανελληνίου Συλλόγου Κ.Ι.), τη Ρούλα Τζώνου (Πρόεδρο Συλλόγου Κ.Ι. Β. Ελλάδος), το Δημήτρη Κοντοπίδη (Πρόεδρο Πανελληνίου Συλλόγου Κ.Ι.), τον Σταύρο Γιαννακουλάκο (φυσιοθεραπευτή) και την Ελένη Ατσαβέ (μεταπτυχιακή Δημόσιας Υγείας- εθελόντρια Συνεδρίου) μοιράζει θεματικές που θα παρακολουθήσει και ξεκινάει η καταγραφή.

 

 

***********************************