Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων ESOT 2023

  • Αρχική
  • Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων ESOT 2023
Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων ESOT 2023 HCFA TEAM 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων ESOT 2023

Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου  Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου, συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνέδριου Μεταμοσχεύσεων 2023, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 17-20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Συνέδριο περιείχε πλούσια θεματολογία με καταξιωμένους ομιλητές στο χώρο των μεταμοσχεύσεων.

ESOT Patient Inclusion Initiative

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, στις 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συλλόγων Μεταμοσχευμένων Ασθενών (European Transplant Patients Organization- ETPO) στο πλαίσιο του ετήσιου ευρωπαϊκού συνεδρίου μεταμοσχεύσεων του ESOT, στην οποία συμμετείχε και φέτος η Πρόεδρος του Συλλόγου μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν συνολικά 25 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών συλλόγων ασθενών και εκπρόσωποι επιτροπών του ESOT, κατά την οποία συζητήθηκαν  σημαντικά θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των ασθενών στην πολιτική υγείας.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου  https://esot.org/monitoring-health-after-transplantation/ και στην ιστοσελίδα του Patient Inclusion Initiative https://esot.org/esot-patient-inclusion-initiative